Kars’ta öğrencilere motivasyon semineri

Kars’ta öğrencilere motivasyon semineri

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri için motivasyon seminerleri düzenliyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğretmenleri Emel Cansu Çelik ve Zeynep Eliçora tarafından okulun 12. sınıf öğrencilerine iki grup halinde her ay yapılacak olan motivasyon toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan Çelik ve Eliçora, “Motivasyon herhangi bir işi başarmamız için kendi içimizde yaşadığımız güdülenmedir. Yani bir şeyi başarmak için bizi harekete geçiren ve bir şeyi yapmak istemeyi sağlayan, içten gelen güç motivasyondur. Birisini bir şey yapmaya zorlaya bilirsiniz, ama o kişiyi bu şeyi yapmak istemeye kesinlikle zorlayamazsınız. Bu durum, atını suya götüren ama atı su içmek istemediği halde ona zorla su içirmeye çalışan adamın durumuna benzer. İstemek için gereken arzu içten gelir. İhtiyaçtan gelir. Yaşadığımız sosyal yaşamda elbette ki çeşitli başarılar kazanacağız veya aynı şekilde başarısızlıklarımız da olacaktır. Aslında kazanmak insanoğlunun doğasında olduğu gibi kaybetmekte yine insanoğlunun doğasında yer alır. O yüzden kendi ruh sağlığımız için elbette ki karşımıza çıkacak her duruma karşı hazırlıklı olmamızda fayda vardır.” dediler.

kars’ta-ogrencilere-motivasyon-semineri-(1).jpgkars’ta-ogrencilere-motivasyon-semineri-(2).jpgkars’ta-ogrencilere-motivasyon-semineri-(3).jpgkars’ta-ogrencilere-motivasyon-semineri-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler