Kars’ta öğrencilerin aile özlemi son buldu

Kars’ta öğrencilerin aile özlemi son buldu

Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Uzungazi Köyünde açılışı yapılan İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenciler anlamlı mesajlar verdi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ ve AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul’un kurdele keserek açılışını yaptığı Uzungazi İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenciler, ‘artık aile özlemi çekmeyeceğiz okulumuz çok güzel, okulumuzu çok sevdik. Önceki yıllar ailemizden uzak yurtlarda kalıyorduk, şimdi ailemizin yanında özlem çekmeden derslerimize daha verimli bir şekilde çalışacağız’ mesajını verdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “Çocuklarımızın eğitimi bizler için çok önemlidir, sizden ricam çocukların eğitimi için elinizden ne geliyorsa onu yapın. Bizler aile olarak çocuklarımızın eğitiminde ne gerekiyorsa harcamayı bileceğiz. Biz devlet olarak burayı yaptık şimdi sizlere emanet ediyoruz. Okulumuzun bundan sonraki gerçek sahipleri sizsiniz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Öğrencilerimin daha rahat mekanda eğitimini sürdüreceğini dile getiren Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise, “Bir kez daha Sayın Kaymakamımızla hep birlikte mutluluk yaşıyoruz. Ben bu okulu görünce çok büyük bir mutluluk yaşadım. Gelecekte ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza bu güzel mekanlarda daha iyi eğitim verebiliriz diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz, büyük bir çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizde rahat mekanlarda daha güzel eğitim alacaklardır, gerçekten güzel bir okul olmuş. Emeği geçenlere teşekküre ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, “Güzergahta üç tane köyümüz bulunuyor. Bu okul özellikle öğrencilerimizin merkeze gelme sıkıntılarını çözmüş oldu. 150 öğrencimiz burada ders görecek. Öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yapmanızı istiyoruz ve öğretmenlerimizi sizlere emanet ediyoruz. Öğretmenlerimizi ne kadar benimser ne kadar iş birliği içeresinde olursanız öğrencilerimizde o kadar derslerinde başarılı olur.  Allah devlete, millete zeval vermesin. Bugün baktığımızda uzak noktalara daha çok hizmet yapıyoruz, çünkü bizim her yere ulaşmamız lazım. Sizden isteğim de öğretmenlere ve okula sahip çıkmanız. Öğrencilerimizin de gözlerinde okuyacağını görüyoruz. Öğrencilerden de beklentimiz derslerinizi sıkı sıkı çalışmanız ve öğretmenlerinin sözünü dinlemeleri.  Bu vesileyle Uzungazi İlkokulu ve Ortaokulu binamızın yapımında emeği geçen tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Köy Muhtarımıza ve azalarına köy halkına bu süreçteki destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bölge köylerimizin ilçemizin ve ilimizin eğitimine büyük katkı sunacağını biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da okulda başarılar diliyorum. Bu düşüncelerle hepinizi saygı sevgi ve hürmetlerle selamlıyorum.” dedi.

Öğrenciler de, ‘artık aile özlemi çekmeyeceğiz okulumuz çok güzel, okulumuzu çok sevdik. Önceki yıllar ailemizden uzak yurtlarda kalıyorduk, şimdi ailemizin yanında özlem çekmeden derslerimize daha verimli bir şekilde çalışacağız’ mesajını verdi.

Şiirlerin okunmasıyla sona eren programın ardından Kaymakam Karaman ve beraberindekiler okulu gezdi.

kars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(1).jpgkars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(2).jpgkars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(3).jpgkars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(4).jpgkars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(5).jpgkars’ta-ogrencilerin-aile-ozlemi-son-buldu-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler