Kars’ta Öğretmenler Günü etkinliği

Kars’ta Öğretmenler Günü etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü yurt genelinde olduğu gibi Kars'ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

Kars’ta Öğretmenler Günü etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan törenlere Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Törenin ardından Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’u Okul Müdürleri ve Öğretmenler makamında ziyaret etti. Tebriklerin ardından il Milli Eğitim Müdürümüz ziyaretçilere günün anlamına birer hediye verdi. Ardından İl Milli Eğitim Müdürümüz Gökhan Altun ile okul müdürleri ve öğretmenler Vali Vekili Akif Pektaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Tören daha sonra Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Çok Amaçlı Salonu’nda devam etti. Buradaki törene de Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Belediye başkan yardımcısı Ferit Yenice, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İl Milli Eğitim Müdür Gökhan Altun, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Öğretmenler günü münasebetiyle bir öğrencinin konuşmasıyla başladı, daha sonra da Öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına bir öğretmen konuşma yaptı. Emekli Öğretmenler adına bir emekli öğretmenin konuşmasıyla devam eden törende İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Vali Vekili Akif Pektaş günüm

EĞİTİME ÖMÜR VERDİM

Emekli öğretmenler adına konuşma yapan emekli öğretmen Asalet Atalay’da, “Ben 33 yıllık bir öğretmenim. Ömrümü Bu kutsal mesleğe adadım. Öğretmen insanları eğitmeyi, eğitirken öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlere rehberlik ederek yön veren ve onları yaşama hazırlayandır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonra 24 Ekim 1923’te Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yenilik başlatmıştır.” dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından da Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri mini bir konser verdi.

Program; Öğretmenler Günü için düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyeleri protokol üyeleri tarafından verilirken; Emekli olan öğretmenlere ise şeref plaketi takdim edilmesiyle sona erdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖKHAN ALTUN, TÖRENDE YAPTIĞI KONUŞMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Gazi Mustafa  Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bugünün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Sayın Valim, Kıymetli Konuklar,

Ülkemizin gelişimini, değişimini, dönüşümünü ve kalkınmasını gerçekleştirerek gelecekle ilgili hedeflerine ulaşmasında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim ve gelişme arasındaki sebep sonuç ilişkisi dikkate alındığında; okullaşma, kaliteli eğitim, öğrenci başına yapılan harcama, eğitimin bütçedeki payı, yüksek öğretimde okullaşma ve ekonomik gelişmişlik arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Kuşkusuz ekonomik kalkınmışlıkta, ulaştırmada, bayındırlıkta, sağlıkta, adalette, savunmada ulaşılan son noktaları ileriye taşımak için bize en önemli ivmeyi kazandıracak olan unsur eğitimdir. Eğitimin ivmesini ve kalitesini belirleyenler ise öğretmenlerdir.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım,

Sizler meslek  hayatınız boyunca iyilik doğruluk ve sorumluluk anlayışı içinde insana ve topluma amaç ve yön veren rehberlerden en önde gelenisiniz.

Eğitim, her alandaki kalkınmanın temel unsurudur ve eğitim alanında yakalanacak üstün seviyeler, diğer tüm alanların kalitesini yükseltir. Beşeri sermayeyi etkin kullanmanın tek yolu eğitimdir ve beşeri sermayeyi iyi kullanamayan toplumlar, uluslararası yarışta kaybetmeye mahkûmdur. Bu yarışta kazanmanın anahtarı sizlerin elindedir. Sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler sizlersiniz.

Sizler bu bilinçle ülkemizin insanının bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermelisiniz. Dolayısıyla sizler dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundasınız. İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne  kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.

Öğretmenlik mesleğini büyük bir özveri ve gururla yapmakta olduğunuzu biliyorum. Yetiştirdiğimiz neslin 2040’lı - 2050’li yılları şekillendirmeye aday olacak nesil olduğunu unutmadığınızı ve kısıtlı imkânlar çerçevesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevinizi ifa ettiğinizi biliyorum. Unutulmamalıdır ki, öğrenme-öğretme işi mekanik bir süreçten ibaret değildir. Öğretmenle öğrenci arasındaki iletişim, öğrenme sürecini olumlu yönde etkilemektedir. Öğretmende olmazsa olmaz olan insan sıcaklığı, sevgi, şefkat, gözlerdeki gülümseme ve parıltının öğrenci üzerindeki olumlu tesiri hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir.

Bu duygularla sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor saygılarımı sunuyorum. kha

Önceki ve Sonraki Haberler