Kars'ta Öğretmenler Günü Etkinliği

Kars'ta Öğretmenler Günü Etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü Kars’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumuyala başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve beraberindekiler daha sonra Vali Günay Özdemir’i, Öğretmenler Günü dolayısıyla makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından tören Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Altun, toplumları şekillendiren, güçlenmesine ve kültürlerinin gelişip, korunmasına öncülük eden öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenmeyecek kadar değerli ve önemli bir meslek olduğunu belirtti.
Altun, öğretmenliğin emeğe, özveriye, hoşgörüye, karşılıklı güven ve sevgi ilişkisine dayandığını söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören bir görev olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.Tören, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü törenine; Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

karsta-ogretmenler-gunu-etkinligi-(1).jpgkarsta-ogretmenler-gunu-etkinligi-(2).jpgkarsta-ogretmenler-gunu-etkinligi-(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler