Kars'ta okul çevreleri ilk günden polisin güvenliğinde

Kars'ta okul çevreleri ilk günden polisin güvenliğinde

325 şahıs sorgulanmış olduğu uygulamada; Yoklama kaçağı olan 1 şahıs yakalanarak gerekli tebligat yapılmış. 44 Okul çevresi kontrol edildi.

Tacettin DURMUŞ

Yeni eğitim ve öğretim sezonun başlamasıyla birlikte Kars Polisi; Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması’nda, merkez ve ilçelerde 49 ekip ve 240 personelin katılımı ile denetim ve uygulamalar gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada, okul çağındaki çocukların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 09.09.2019 tarihinde Türkiye geneli 81 ilde eş zamanlı olarak denetimler yapıldığı bildirildi.

325 şahıs sorgulanmış olduğu uygulamada; Yoklama kaçağı olan 1 şahıs yakalanarak gerekli tebligat yapılmış. 44 Okul çevresi kontrol edilmiş. 34 Okul Servis aracı kontrol edilmiş. 14 Umuma Açık Yer kontrol edildi. Serhat Şehrimizin huzurunun devamlılığı için; vatandaşlarımızın suç ve suçlulara karşı dikkatli ve duyarlı bulunmalarını, şüpheli gördükleri tüm araç ve şahısları derhal 155 Polis İmdat Hattına bildirmelerini bekliyoruz.”denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler