Kars'ta Okul Sütü Programı!

Kars'ta Okul Sütü Programı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlığın ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığı 'Okul Sütü Programı'nın 3. yılında da devam ettiğini söyledi.

Kars'ta Okul Sütü Programı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlığın ilk olarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığı ‘Okul Sütü Programı’nın 3. yılında da devam ettiğini söyledi.

Düzgün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Programın amacı anasınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt tüketme alışkanlığı kazandırarak yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak, sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine yardımcı olmaktır. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak katılımlarıyla program 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde uygulanmaya başlanmıştır.  Program 2014 yılı Şubat ayı itibari ile haftada üç gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma ) olmak üzere güvenilir, sağlıklı 200 ml ambalajlarda yağlı UHT süt dağıtılmaya başlanmıştır. Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon 330 bin öğrenciye 303 milyon kutu süt dağıtılacak. İlimizde bugün itibari ile 414 okulda 27760 öğrenciye toplamda 563244 adet süt dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında ilimizde toplam 1 milyon 384 bin adet süt dağıtımı yapılacaktır. Dağıtım çalışmaları devam etmektedir.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler