Kars’ta okuma yazma seferberliği

Kars’ta okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın okuma yazma seferberliği çağrısı üzerine Kars’ta okuma yazma kursu başladı. Kurs Kars’ta yoğun ilgi gördü.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Okuma yazma seferberliği kapsamında Kars’ta dersbaşı yapan binlerce kişi okuma yazma öğreniyor.

14 yaş ve üstü okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde projelendirilen eğitim programı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve desteğiyle hayata geçirilen projenin ilk etabında Kars’ta 231 kurs, 266 erkek 2 bin 370 kadın toplam 2 bin 636 kişi başvuru yaptı. Kars Valiliği, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Belediyeler, okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit ederek kursa yönlendirilmesi için çalışma yürütüyor. Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayıları ve ikamet ettikleri bölgeler tespit edilerek, yetişkinler kurslara davet ediliyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, bugün Namık Kemal İlkokulunda başlayan kursları ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. Okul girişinde Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yener Kaya, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Acihan Koçoğlu, Namık Kemal İlkokulu Müdürü Cengiz Dayfun tarafından karşılanan Vali Doğan, mevcut devam eden iki sınıfı da gezerek yaşları ortalama 30 ila 80 olan kursiyerlerle bir araya geldi.

Vali Doğan, Altun ve Koçoğlu’ndan Kars genelinde başlayan okuma yazma seferberliği kapsamında başlayan kurslar hakkında bilgi aldı.

Vali Doğan, kursiyerlerle yürütülen okuma yazma seferberliği hakkında sohbet etti. Vali Doğan kursiyerlerin 2 günlük eğitimde aldıkları ilerlemeden büyük memnuniyet duyduklarını, 80 saatlik bu seferberlik sonunda Kars genelinde 2 bin 636 kursiyerin okuma yazma öğreneceğini kaydetti.

Vali Doğan, bu kurslarla Kars’ın okur-yazarlık oranını daha da yükselteceklerini belirterek, “Biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu bir kampanya var Türkiye genelinde devam eden bir kampanya, dolayısıyla bizim okur-yazarlık oranımız yüzde 93,2, bu kurslarla inşallah bu oranı da yükselteceğiz. Türkiye ortalaması zaten yüzde 96 civarında. Dolayısıyla bu kurslarımızla bugüne kadar okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızda, kardeşlerimizde inşallah bu kurslardan sonra okuma yazmayı öğrenmiş olacaklar. Bizim ilimiz zaten okumayı seven bir il. Geçmişten de baktığınızda eğitim öğretime önem veren bir il, bundan sonra da bu kurslarımız da devam edecek.” ifadesini kullandı.

Okuma yazmanın büyük bir nimet olduğunu belirten Vali Doğan, “Benim rahmetli annemde bilmezdi okuma yazmayı ama otobüslerden tanırdı, hangi otobüsün hangi mahalleye gideceğini. O yüzden bu çok büyük bir nimettir. İnşallah hayatımızın bundan sonraki kısmında siz kursiyerlere çok yardımcı olur.” dedi.

Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kursta bulunan kadınların Kadınlar Gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

kars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(1).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(2).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(3).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(4).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(5).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(6).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(7).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(8).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(9).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(10).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(11).jpgkars’ta-okuma-yazma-seferberligi-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler