Kars'ta Operasyon: El Yapımı Patlayıcılar Ele Geçirildi

Kars'ta Operasyon: El Yapımı Patlayıcılar Ele Geçirildi

Kars’ın Kağızman İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda 2 el yapımı patlayıcının yanı sıra 3 adet uzun namlulu silah ve çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kars ve ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Kars İl Jandarma Komutanlığı’nın Kağızman İlçesi kırsalında 28 Nisan – 03 Mayıs 2017 tarihleri arasında arazi arama ve tarama operasyonu düzenlendi.

Bölgede yürütülen yoğun operasyonlar kapsamında, Bölücü Terör Örgütüne ait çok sayıda barınak ve sığınak tespit edilerek imha edilirken, yapılan arazi arama ve tarama çalışmalarında araziye gizlenmiş vaziyette 3 adet uzun namlulu silah, şarjör, el telsizleri, el bombası, araziye döşenmiş ve patlamaya hazır 2 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP), 15 adet elektronik patlatma düzeneği, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat (600 kg) Pil, Akü, Tüp, Kablo ve 6 adet Radyo Frekans Alıcısı ele geçirildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.

karsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(1).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(3).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(4).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(2)-001.jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(5).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(6).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(7).jpgkarsta-el-yapimi-patlayicilar-ele-gecirildi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler