Kars'ta Örnek Okul: Kağızman Aras Anadolu Lisesi

Kars'ta Örnek Okul: Kağızman Aras Anadolu Lisesi

Kağızman Aras Anadolu Lisesi okul ve pansiyonunda öğrencilere otel konforunda eğitim hizmeti veriliyor.

Eski adı Kağızman Lisesi olan daha sonra da Kağızman Aras Anadolu Lisesi olan okul, Kağızman İlçesinin en köklü lisesi ilçede hijyen ve disiplin bakımından örnek okul olarak gösteriliyor.

İki yüz kişilik pansiyonu ile kız ve erkek öğrencilere hizmet vermekte olan okul,  Temiz odaları, mutfağı ve yemekhanesi göze çarpıyor. Pansiyonda sabah açık büfe kahvaltı verilmekteydi, öğlen ve akşam yemekleri ise adeta bir lokanta konforuna ve çeşitliliğine sahip. Bununla birlikte 7 gün 24 saat sıcak suyun bulunduğu banyo imkanı mevcut. Ayrıca köylerden gelen taşımalı öğrencilere de öğlen yemeği veriliyor. Okulunda 15 Temmuz Demokrasi köşesi, Yabancı Dil Sokağı ve Edebiyat Sokağı Bölümleri görülmeye değer ve çalışmalar halen devam etmekte.

Okul ve pansiyonun durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Tufan Ayhan: “ Pansiyonun açılmasıyla özellikle köy ile ilçe merkezi arasında geliş gidiş sorunu yaşayan, özel evlerde veya yurtlarda kalan öğrenciler için büyük kolaylık sağlandığını belirtti.” Ayhan” Daha önce köylerimizden gelen öğrenciler geri dönmek zorunda kaldıkları için öğrencilerimiz özelliklede kız çocuklarımızın çoğu okuyamadılar ama şimdi devletimizin sağladığı bütün imkanlarla mevcut köylerden gelen öğrencilerimiz burada geniş, ferah ve samimi bir aile sıcaklığı ortamında pansiyonumuzda kalarak eğitim hayatlarını devam ettirmektedirler ve taşımalı gelen öğrenciler sabah görevli öğretmenlerimizce teslim alınıp okul çıkışında da aynı şekilde görevli öğretmenlerimizce araçlarına teslim edilmektedirler. Son günlerde ise özellikle grip salgınının önlenmesi açısından temizliğe son derece dikkat ediyoruz. Lavabo, yemekhane ve banyo gibi çok kullanılan bölümler görevliler tarafından sık sık dezenfekte edilerek adeta otel konforunda öğrencilere hizmet veriyoruz. Öğrencilerin akademik ve sosyal başarılarını arttırmaya yönelik pansiyonumuzda etütler ve okuma saatleri düzenlenmektedir. Öğrencilerin akademik ve sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla okul-veli işbirliği çerçevesinde sürekli bir çaba harcamaktayız. Aynı zamanda öğrencilere bilimsel düşünce becerisi kazandırma adına TÜBİTAK proje ölçütlerine uygun projeler üzerinde çalışılmaktadır. İl ve İlçe genelinde yapılan sportif ve kültürel yarışmalarda okulumuz büyük başarı göstermektedir. Kız Voleybol takımımız Sarıkamış Spor Lisesine finalde maçında İl İkincisi olarak İlçemizin ve Okulumuzun göğsünü kabartmışlardır. Ayrıca İlçemizde beş lisenin katılımıyla yapılmış olan Siyer-i Nebi yarışmasında birinciliği ve üçüncülüğü okulumuz öğrencileri kazanmıştır” dedi.

karsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(1).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(2).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(3).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(4).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(5).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(6).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(7).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(8).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(9).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(10).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(11).jpgkarsta-ornek-okul-kagizman-aras-anadolu-lisesi-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler