Kars’ta Ortak Tatbikat

Kars’ta Ortak Tatbikat

Kars Belediyesi, 14.Mekanizma Tugayı Merkez Komutanlığı, AFAT İl Müdürlüğü iş birliğince Tugay Komutanlığının bahçesinde düzenlenen tatbikatla personelin olası bir acil durum ve yangın esnasındaki olaya reaksiyon süresi ölçüldü.

Eğitimin ardından tatbikat icra edildi. 

Senaryoya göre, koğuşta  çıkan yangına müdahale edildi. Çalan siren eşliğinde personel birimlerinden çıkarak acil toplanma yerinde toplanırken,  yangın alarmı sonrasında haber verilmesi üzerine kısa süre içerisinde alana ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri, Tugayın kendi itfaiye aracı  ve Kars Belediyesi  İtfaiye ekipleri müdahaleyi gerçekleştirdi. İlk önce sağlık ekipleri  koğuş içerisinde dumandan etkilenen bir askere oksijen maskesi takarak müdahale ettikten sonra sedye ile ambulansa taşıyıp ardından hastaneye naklini sağladı. Ardından itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulundu.Daha sonra Belediye ekipleri Gaz kaçıran bir tüpe nasıl müdahale edileceğini gösterdi.

Öte yandan Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Sayın Tugay Komutanım Tugay Komutanlığınızca düzenlenen yangın tatbikatı programı çerçevesinde ortaklaşa katılan kurum ve kuruluşlara huzurunuzda bir kez daha başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şahsınıza da saygılarımı sunuyorum.Sayın Komutanım Cenab-ı Allah Devletimizi ve milletimizi bu tür afetlerden korusun ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun.”

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler