Kars’ta örtü yangını ormanlık alana sıçradı!

Kars’ta örtü yangını ormanlık alana sıçradı!

Kars’ın Selim İlçesinde meydana gelen örtü yangını ormanlık alana sıçradı. Yangın ekiplerin yaklaşık 2 saatlik mücadelesi sonrası kontrol altına alındı.

Volkan KARABAĞ

Yangın, 30 dönümlük Tepecik mevkisindeki ormanlık alanda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, jandarma ve orman işleri müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İş makinelerinin de katıldığı yangın söndürme çalışması yaklaşık 2 saat sürdü. Soğutma çalışmasının ardından belirlenen ilk tespitlere göre yaklaşık 5 dönümlük alan zarar gördü.

Çıkan yangın hakkında gazetecilere açıklama yapan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “Yangın çıkar çıkmaz ekiplerimizle birlikte ilk müdahalemizi ettik, çok şükür fazla zayiat olmadan söndürdük. Yangının çıkma sebebini jandarma ve orman işletme araştıracak ama sevindirici olay, ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla beraber söndürme işlemini tamamladık. Şimdi soğutma işlemi yapılıyor.” dedi.

Rüzgarın etkisiyle yangının biraz büyüdüğünü ancak anızların önünü kestiklerini ve ekiplerin yanan ağaçları söndürme çalışması yaptığını da kaydeden Altun, “Zamanında müdahale edilmesiyle bölgenin tamamı yanardı. Ancak bizim için 1 ağaçta 1 ağaçtır. Yanan her ağaç bizim ciğerimizdir, canımızdır.” ifadesini kullandı.

kars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(1).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(2).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(3).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(4).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(5).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(6).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(7).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(8).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(9).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(10).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(11).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(12).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(13).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(14).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(15).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(16).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(17).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(18).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(19).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(20).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(21).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(22).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(23).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(24).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(25).jpgkars’ta-ortu-yangini-ormanlik-alana-sicradi!-(26).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler