Kars'ta Otizmi fark edip, kabul edip, birlikte yürüdüler

Kars'ta Otizmi fark edip, kabul edip, birlikte yürüdüler

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü tarafından ‘Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü’ sloganıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Hükümet Konağı önünde başlayan ve şehrin bazı caddelerinde devam ederek Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünde son bulan yürüyüşe, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi PDR Bölümü öğretmen ve öğrencileri, ilimizde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri ile Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli de destek verdi.

Yürüyüşe katılan Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilatiasayon Merkezi’nde konaklayan genç kızlar, kurum personelleri ile Kafkas Üniversitesi PDR Bölümü öğretmen ve öğrencileri taşıdıkları ‘Otizmi fark et kabul et bizimle yürü’ pankartı arkasında yürüyerek, otizme dikkat çekmek için ‘Otizmi fark et kabul et bizimle yürü” dediler. Korteje destek veren polis araçlarının üzerinde ise ‘bizimle yürü” şeklinde yazı yazılması ise dikkat çekti.

Vali Konağı önünde başlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde son bulan yürüyüş sonunda gazetecilere açıklamada bulunan İl Müdürü Aydın Acay, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kars’ta da il müdürlüğü binası ve bazı tarihi binaların otizmin simgesi olan mavi led ışıklarla ışıklandırıldığını söyledi.

Dünya da her 68 çocuktan birinde Otizmin görülmekte olduğunu açıklamasında belirten Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acay: “Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan günü Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Bakanlığımız bu yıl 2 Nisan Dünya Otizm Frakındalık Günü kapsamında otizm konusuna dikkati çekmek amacıyla “Fark et, kabul et, bizimle yürü” sloganıyla birçok farklı etkinlik planladı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla bugün İstanbul’da büyük bir farkındalık yürüyüşü başladı. Bizlerde “Bizimle Yürü” diyerek ilimizde bu farkındalığı oluşturmak adına yürüdük.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanını otizmin simgesel rengi olan “mavi” ile ışıklandırdı. İlimizde de il müdürlüğü binamız ve bazı tarihi binalar otizmin simgesi olan mavi led ışıklarla ışıklandırıldı. Otizm eksiklik değil farklılıktır. Her 68 çocuktan birinde görülen otizme kayıtsız kalamayız. 3 Aralık 2016 yılında “Otizm Spektrun bozukluğu olan bireylere yönelik ulusal eylem planı yürürlüğe girmiştir. Eylem planına göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, üniversiteler gibi kurumlara paylaştırılan ve işbirliği içerisinde çalışmayı gerektiren görevler bulunmaktadır. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda ilimizde bu çalışmaları etkin planlayıp hayata geçirmek için bugün “Otizm Eylem Planı İl İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısı yapılacaktır. Otizm eksiklik değil farklılıktır ve “Fark et, kabul et, bizimle yürü diyoruz” dedi.

karsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(1).jpgkarsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(2).jpgkarsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(3).jpgkarsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(4).jpgkarsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(5).jpgkarsta-otizmi-fark-edip,-kabul-edip,-birlikte-yuruduler-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler