Kars'ta PKK/KCK operasyonu: 10 kişi yakalandı

Kars'ta PKK/KCK operasyonu: 10 kişi yakalandı

Kars’ta Nevruz Bayramında sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütlerinin propagandasını yapanlara ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan arananlara yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli 10 kişi yakalandı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nca 21 Mart Nevruz Bayramı’nda sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütlerinin propagandasını yapanlara ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK mensuplarıyla irtibatlı olup faaliyetlerine katıldığı öne sürülen, sosyal medya hesapları üzerinde terör örgütü propagandası yapmak suçunu işledikleri tespit edilen şüpheli 10 kişi, Kars merkez, Selim ilçesinde ve merkeze bağlı köylerde eş zamanlı yapılan aramalar sonucu gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden hakkında kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu 1 kişi de bulunduğu öğrenildi.. 

Şüphelilerden 9’unun Emniyetteki ve Jandarmadaki işlemleri devam ederken, hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli ise Jandarma ekiplerince cezaevine teslim edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler