Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 8 gözaltı

Kars’ta PKK/KCK operasyonu: 8 gözaltı

Kars’ta PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmalarından DGH’e bağlı olarak faaliyet gösteren 8 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; PKK/KCK terör örgütünün sözde gençlik yapılanmalarından Devrimci Gençlik Hareketi’ne (DGH) bağlı olarak Kars merkez ve ilçelerinde örgütsel faaliyet yürüttüğü A.Y., C.G., Ç.P., E.K., T.K., A.A.K. ve D.K. isimli şahıslar tespit edildi. 2012-2016 yılları arasında örgütün ilimiz üniversite gençlik yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Z.Ç. isimli şahıs ile birlikte toplam 8 şüpheli şahsı yakalamak için operasyon düzenlendi.

Kars merkezli, Kağızman ve Digor ile Diyarbakır, Iğdır ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında; Ruhsatsız av tüfeği, av tüfeği fişekleri, kuru sıkı tabanca, haklarında toplatma kararı bulunan kitaplar ile dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet’e getirildi. Şahısların Emniyet’teki işlemleri sürüyor.

kars’ta-pkkkck-operasyonu-8-gozalti-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler