Kars’ta Polis Haftası kutlandı!

Kars’ta Polis Haftası kutlandı!

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 175. Yıldönümü dolayısıyla Kars Hükümet Konağı önünde program düzenlendi.

KARS MANŞET

Kars’ta, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programın ardından Şehitlik ziyaret edildi.

Şehitlerimiz için okunan fatiha ve duanın ardından İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile polis memurları şehitlerimizin kabirlerine kırmızı karanfil bıraktı.

Öte yandan Kars İl Emniyet Müdürlüğü, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle bir klip hazırladı. Türk Polis Teşkilatının, 175’nci yılına özel hazırlanan klipte, Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat, Bomba İmha, Yunus Timleri, Asayiş, Karakol ekipleri ve Bekçilerin çeşitli operasyon ve eğitim görüntüleri yer aldı.

İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç Polis Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "175 Yıllık köklü bir geçmişe, tecrübesine, eğitimli personele sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana; ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinmiştir. Bu vazifesini de yerine getirirken gücünü Kanunlardan, desteğini de halktan almaktadır. Teşkilatımız çağın gereksinimlerine uygun olarak kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeten bir anlayışla, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin  görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedir. Son zamanlarda Dünyayı etkisi altına alan salgına karşı alınan tedbirler kapsamında da aynı şekilde büyük bir özveri göstererek geçmişte olduğu gibi günümüz de de milletimizin ihtiyaç duyduğu her daim milletimizin yanında olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kars Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bizlerinde devletimizin bekası ve milletimizin huzuru, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi için kanunlar dairesinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada canımız pahasına bu kutsal görevi ifa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatımızın 175. Yıldönümünü kutluyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden şehit polislerimizi  ve bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Görevi başındaki mesai arkadaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Ayrıca, Türk Polis Teşkilatının 175. Yıldönümü münasebetiyle Polis Haftamızı kutlayan Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın İçişleri Bakanımız, Sayın Emniyet Genel Müdürümüz, Sayın Valimiz, İl protokol üyeleri, Kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, basın mensupları ve Kars halkına sonsuz şükranlarımı sunarım." dedi.

kars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(1).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(2).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(3).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(4).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(6).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(5).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(7).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(8).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(9).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(10).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(11).jpgkars’ta-polis-haftasi-kutlandi!-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler