Kars’ta psikososyal destek hattı hizmette!

Kars’ta psikososyal destek hattı hizmette!

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada psikososyal destek hattının hizmete açıldığını duyurdu.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ocak 2020’de Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan yeni koronavirüs salgınını, Uluslararası Halk Sağlığına Yönelik Endişe Verici Acil Durum olarak ilan etmiştir. COVID-19, birçok coğrafi bölgede, birçok ülkeden insanı etkiledi ve etkilemeye devam etmektedir. WHO ve dünya çapındaki halk sağlığı yetkilileri COVID-19 salgınını durdurmak için harekete geçmiştir. Ancak bu kriz, halk arasında strese de yol açmaktadır.

COVID-19 salgını sırasında, ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek için; sağlık çalışanlarına, sağlık kurumlarında çalışan ekip liderleri veya yöneticilere, çocukların veya yaşlıların bakımını üstlenenlere, izolasyondaki insanlar ve yakınlarına, psikososyal destek ihtiyacı duyan halka yönelik:

Salgın hastalık sırasında ortaya çıkabilecek psikolojik tepkiler nelerdir?

Kendinizi iyi hissetmek için neler yapabilirsiniz?

Çocuğunuza Covid-19’u nasıl anlatabilirsiniz?

Baş etme becerilerinizi nasıl güçlendirebilirsiniz?

İzolasyon sürecinde nelere dikkat etmelisiniz?

İleri yaşta bulunan yakınlarımıza bu süreçte nasıl yardımcı olabiliriz?

Doğru bilgi ve kaynaklar nelerdir?

Gibi konularda ilimizde, İl Sağlık Müdürlüğü’müze bağlı Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi’nde 0(474)223 30 88, Kağızman Devlet Hastanesi’nde 0(474)351 68 41 ve Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde 0(474)413 55 54/2017 numaraları aranarak Psikososyal Destek Hattı üzerinden ücretsiz bilgi ve hizmet vermektedir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler