Kars'ta ramazan bayramı tedbirleri alındı

Kars'ta ramazan bayramı tedbirleri alındı

Ramazan Bayramı öncesi Kars Valiliği tarafından bayram tedbirleri alındı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

04 Haziran Salı günü başlayıp 07 Haziran Perşembe günü sona erecek olan Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için Kars'ta tedbirler alındı.

Ramazan Bayramı nedeniyle Kars'ta vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Kars Valiliğiince alınan tedbirler açıklandı.

Kars Valiliği Basın  ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından açıklanan tedbirler şöyle: 

  • İl Emniyet Müdürlüğümüzce, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini sağlamak için, il merkezi ve ilçelerimiz dahil şehrin tüm giriş ve çıkışlarında oluşturulan 24 saat esasına göre yapılan yol kontrol ve arama noktaları uygulamasına ek olarak halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla; bayram tatili süresince günlük (365) personel ve (40) motorize ekip görevlendirilmiştir.
  • Trafik yönünden ise, Ramazan Bayramı tatili süresinde planlanan tedbirler kapsamında günlük (35) motorize ekiple birlikte toplam (80) personel, trafik sevk ve idaresinde görev alacaktır. Görevli ekipler güzergâhta trafiğin tanzimi ve trafik akışını engelleyen araçların kaldırılması ve olumsuz-çift sıra hatalı parklanmalar için sürekli seyir halinde denetim yapacaklardır. 
  • Ayrıca ilimiz genelinde çevirme ekipli ve seyir halinde olmak üzere, farklı güzergahlarda etkin şekilde radarla hız denetimi uygulamaları planlanmıştır. Trafik kazalarının yoğun olduğu yol kesimlerinde yapılacak olan sabit trafik uygulamalarında, kazaların neden ve sonuçlarında etkin olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kurallara uyup uymadıklarına dair denetimler sıklaştırılacaktır.  Bayram Tatili süresince havadan DRONE denetimlerine devam edilecektir. Ağır taşıt, şehirlerarası otobüsler ve ticari araç denetimlerinde, takograf kontrolleri yapılacak ve denetimler esnasında çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin, taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir. Tatil süresince 05:00-07:00 arasında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs şoförleri başta olmak üzere tüm araç sürücülerine yönelik UYANDIRMA/BİLGİLENDİRME DENETİMLERİNE devam edilecektir. “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” kapsamında, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyaları desteklenerek devam edilecektir. Emniyet Genel Müdürlüğünce organize edilen “Sürücü Seyahat Karneleri” kampanyası ile ilgili broşür ve karne dağıtımları, denetim noktalarında ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Toplu taşıma sürücülerinin uyması gereken kurallar kapsamında bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapılmış olup, “Otobüslerde Gösterimi Zorunlu Spot Filmi” CD si çoğaltılarak otobüs firma yetkililerine izlettirilmesi amacıyla dağıtımı yapılmıştır. Bu kapsamda bilgilendirme çalışmaları sürdürülecektir.
  • İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında, bayram tatili süresince vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak maksadıyla günlük 15 ayrı noktada yol kontrol ve araması yapmak üzere 42 önleyici kolluk devriyesi planlanmış, planlanan devriyelerde toplam 354 personel, 62 araç, 2 drone, 2 köpek unsuru ve teröristle mücadele harekatı kapsamında toplam 3 Komando Timi ve 3 Güvenlik Korucusu Timi kritik arazi kesimlerinde emniyet tedbiri almak ve arazi kontrolü yapmak üzere görevlendirilmiştir. Ayrıca 9 Trafik Timinde görevli 25 jandarma personeli,  67 ayrı noktada trafik kontrol ve denetimi yapmak üzere görevlendirilmiştir.
  • Bu kapsamda bayram tatili süresince günlük toplam, asayiş hizmetlerinde 102 ekip, 719 kolluk personeli ve trafik hizmetlerinde 44 ekip, 105 kolluk personeli görevlendirilmiştir. Bu tedbirler kapsamında ilimiz genelinde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde 8.072 şahıs ve 3.659 araç sorgulanmış, farklı suçlardan aranan 10 şahıs yakalanmış, 370 araca cezai işlem uygulanmıştır.
  • Bu tedbirlerin yanı sıra, vatandaşlarımızın da karşılaştıkları olumsuzlukları vakit geçirmeksizin 155 Polis İmdat Hattına, 156 Jandarma İmdat Hattına veya En Yakın Kolluk Birimine bildirmeleri, olaylara müdahalede büyük katkı sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler