Kars'ta Ramazan Dilencileri Bıktırdı

Kars'ta Ramazan Dilencileri Bıktırdı

Kars'ta Ramazan ayı ile birlikte dilencilerin sayısında artış kaydedildi. Son günlerde şehirde kol gezen Suriyeli dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

Kars'ta Ramazan Dilencileri Bıktırdı

Kars’ta Ramazan ayı ile birlikte dilencilerin sayısında artış kaydedildi. Son günlerde şehirde kol gezen Suriyeli dilenciler vatandaşları canından bezdirdi.

Kars’ta köşe başlarında ve cami önlerinde mesken tutan dilencilere, Suriyeli dilencilerinde eklenmesi vatandaşları huzursuz etmeye başladı. İşyerlerini ve caddeleri kullanan vatandaşları rahatsız eden dilenciler, çocukları da kullanarak duygu sömürüsünde bulunuyorlar.

Dilenciler yüzünden caddelerde yürüyemez hale geldiklerini belirteren vatandaşlar, “Cami ve caddeleri mesken tutarak dini duyguları istismar eden dilenciler, küçük çocukları da emellerine alet ediyor. Yanlarındaki çocuklarla birlikte dileniyorlar. Ve bu dilencilerin çoğunluğu yabancı uyrukludur. Yetkililer dilenci sorununa çözüm bulmalı” dediler.

Öte yandan Kars’ta her geçen gün dilenci sayısında artış yaşanması ise dikkat çekiyor. Zabıta ve polis ekiplerinin toplamasına rağmen tekrar ortaya çıkan dilenciler, zabıta ve polisleri gördüklerinde birden bire ortan kayboluyor. Bir müddet sonra tekrar ortaya çıkan ve kaldıkları yerden işlerine devam eden dilencilere, vatandaşlarda zaman zaman tepki gösteriyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler