Kars’ta rezalet!

Kars’ta rezalet!

Kars’tan Malazgirt’e gidecek olan 220 öğrenciden 138'i gidemedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’tan öğrenciler 1071 Malazgirt zaferinin 948’inci yıl dönümü kutlamaları nedeniyle Malazgirt’e gidemedi.

Malazgirt zaferinin 948’inci yıl dönümü nedeniyle tüm Türkiye’den öğrenciler Malazgirt’e gitmek için illerden ayrıldı. Ancak Kars’tan öğrenciler Malazgirt’e gidemedi.

Edinilen bilgilere göre; Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 220 Karslı öğrenciyi Malazgirt zaferine katılmak için öğrencileri taşıyacak Kars ve Erzurumlu firmalara teklif gönderdi. Kars’tan 7 firma teklif verirken, Erzurum da teklif verdi. Erzurum’un teklifini kabul eden Gençlik ve Spor Müdürlüğü, velilere çocuklarını Hükümet Konağının önüne getirmesini istedi. Veliler ve öğrenciler belirlenen saatte Hükümet Konağının önünde araçları bekledi. Erzurum’dan ihaleyi alan ilgili firma araçlarıyla geldi. Öğrenci taşımaya yönelik ‘Yetki Belgesi’ bulunan bazı araçlar 220 öğrenciden 82’sini Malazgirt’e götürdü. Ancak geriye kalan 138 öğrenci ise yetki belgesi olmayan araçlardan indirildi. Malazgirt’e gidemeyen 138 öğrenci evlerine geri dönmek için yola çıktılar.

Malazgirt’e gidemeyen öğrenci velileri ise, “Kaç gündür çocuğumuz Malazgirt zaferine katılmak için heyecanlıydı. Ancak buraya geldiğimizde bazı araçların öğrenci taşımaya yetki belgesinin olmadığı öğrendik. Çocuklarımız araçlardan indirildi ve gidemeyecekleri söylendi. Bunun sorumlusu kim? Yetki belgesi olmayan kişilere neden ihale veriliyor veya yetki belgesi olmayan araçlar öğrenci taşımak için neden Erzurum’dan Kars’a geliyor.” dediler.

Yetki belgesi olmayan araçlar ise öğrencileri indirdikten sonra boş bir şekilde Erzurum’a geri gitti.

kars’ta-rezalet!-(1).jpgkars’ta-rezalet!-(2).jpgkars’ta-rezalet!-(3).jpgkars’ta-rezalet!-(4).jpgkars’ta-rezalet!-(5).jpgkars’ta-rezalet!-(6).jpgkars’ta-rezalet!-(7).jpgkars’ta-rezalet!-(8).jpgkars’ta-rezalet!-(10).jpgkars’ta-rezalet!-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler