"Kars’ta rezalet!" haberi için açıklama yapıldı

"Kars’ta rezalet!" haberi için açıklama yapıldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden, gazetemizde yayınlanan “Karslı öğrencilerin Malazgirt sevinci kısa sürdü”, haber için açıklamada bulunuldu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yapılan açıklamada; “Bazı internet haber sitelerinde “Karslı öğrencilerin Malazgirt sevinci kısa sürdü”, “Böyle Rezillik Görülmedi”, “Kars’tan Malazgirt’e gidecek olan 220 öğrenciden 138'i gidemedi.” gibi başlıklarla yayınlanan haber konusu, Valiliğimizce incelenmiştir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alınan bilgilerden; Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıldönümü kutlama programına ilimizden 220 kişinin katılması için araç kiralama hizmeti satın alındığı, firmalardan Karayolları Taşıma Yönetmeliğine uygun araçlar istendiği, kutlama programına katılmak üzere toplanma alanına davet edilen 220 kişiden 170’nin geldiği, bunlardan 150 kişinin kriterleri uygun olan araçlarla kutlama programına gönderildiği, firma tarafından gönderilen bir aracın belirlenen kriterlere uymaması nedeniyle 20 kişinin kutlama programına gönderilemediği, firma ile ilgili tutanaklar tutulduğu ve yasal işlemlere başlandığı anlaşılmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler