Kars'ta Sağlık Ekipleri Kapanan Köylerde Vatandaşların Yardımına Ulaştı!

Kars'ta Sağlık Ekipleri Kapanan Köylerde Vatandaşların Yardımına Ulaştı!

Kars’ta meydana gelen kar yağışı nedeniyle kapanan köylerde hasta vatandaşların yardımına sağlık ekipleri yetişti.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars’ın Kağızman İlçesine bağlı Çengilli Köyünde ikamet eden KOAH( Akciğer hastalığı) teşhisli 60 yaşındaki bay hasta ile aynı köyde ikamet eden 1 yaşındaki yüksek ateş ve ishal şikayeti olan bebeğin ve 38 yaşındaki üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren bayan hastanın yakınları İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezini aradılar. Arama üzerine 112, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), AFAD, İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri harekete geçtiler. İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri tarafından köyün yolu ulaşıma açılırken, 112, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), AFAD ekipleri ise hasta vatandaşlara ilk müdahaleleri yaparak, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çengilli Köyünde hasta vatandaşların yardımına 1 tam paletli ambulans, 1 yarım paletli ambulans, 1 kar kızağı, 1 kara ambulansı, 1 AFAD aracı, 112 Acil ambulans, 9 UMKE, 5 AFAD, İl Özel İdare ve Karayolları personelleri katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, “Bu ağır kış şartlarında Kurum olarak bünyemizde var olan tüm birimlerimizle her türlü zorluğa hazır olduğumuzu ve vatandaşımıza sunulan sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın yaşanmaması ziyadesiyle memnuniyet vermektedir. Bu zorlu şartlarda görev alıp sahada özveriyle çalışan personellere teşekkür ediyor tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

karsta-saglik-ekipleri-kapanan-koylerde-vatandaslarin-yardimina-ulasti!-(1).jpgkarsta-saglik-ekipleri-kapanan-koylerde-vatandaslarin-yardimina-ulasti!-(1).jpegkarsta-saglik-ekipleri-kapanan-koylerde-vatandaslarin-yardimina-ulasti!-(2).jpegkarsta-saglik-ekipleri-kapanan-koylerde-vatandaslarin-yardimina-ulasti!-(3).jpegkarsta-saglik-ekipleri-kapanan-koylerde-vatandaslarin-yardimina-ulasti!-(4).jpegzafer-yilmaz-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler