Kars’ta Sanata Büyük İlgi!

Kars’ta Sanata Büyük İlgi!

Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi Kars’ta büyük ilgi görüyor. Sergiyi gezen Kar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Özlem Baytar, “Kur’an-ı Kerimi okurken ne hissettiysem burada da aynı, sanki Kur’an-ı yaşıyor.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Kars Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın destekleriyle açılan “Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi” Kars’ta 7’den 70’e büyük ilgi görüyor. Hafta sonları ‘Destekleme ve Yetiştirme’ kursları tarafından öğrencilere destek olan Kars İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de sergiyi gezerek, sergiye olan büyük hayranlıklarını dile getirdiler.

Düzenledikleri kursların bitiminde yaklaşık 45 öğrenciyi sergiyi gezmeleri için Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Sarayına getiren Kars İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Gayıranal, “Okulumuz Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sergi Sarayının hemen yanında olduğu için Kars Valiliği ve SERKA tarafından düzenlenen Ankara’dan Kars’a Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi’nin açıldığını duyduk. Öğrencilerimiz İmam Hatip öğrencileri olması hasabiyle Tezhip, Hat ve Ebru sanatı ile ilgililer ve bu tür etkinliklerde bulunmalarını istedik. Öğrencilerimiz ilerde İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi seçtikleri zaman bu tür etkinliklere ve kurslara gitmelerini istiyoruz. Bu tarz etkinliklerin nasıl yapıldığını görmelerini sağlamak amacıyla bugün yaklaşık 7. ve 8. Sınıflardan 45 öğrencimizi buraya getirdik. Çok da faydalı bir etkinlik. Çocuklar kendilerini, rahat hissettiler. Derslerden ve kurslardan sıkılmışlardı. Bu yüzden en azından kendilerini ifade edebilecekleri bir ortamı gördüler. Kars Valiliğimize, SERKA’ya ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kars İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Leyla Baytar ise, “Sergiyi çok beğendik. Bu sergiyi düzenleyenlerin emeğine sağlık, çok güzel olmuş. Bu kadar tabloyu nereden bulmuşlar ve nasıl yapmışlarsa ona da şaşırdım.” diye konuştu.

Öğrencilerden Özlem Baytar da, “Sergi çok güzel, kendimi Kur’an-ı Kerimi okurken hissettiğim duygular içerisinde buldum. Kur’an-ı Kerimi okurken ne hissettiysem burada da aynı, sanki Kur’an-ı yaşıyor. Herkesin elinin emeğine sağlık. Sergi içerisine bakıyorum çok güzel tablolar var.” ifadesini kullandı. 

kars’ta-sanata-buyuk-ilgi!-(1).jpgkars’ta-sanata-buyuk-ilgi!-(2).jpgkars’ta-sanata-buyuk-ilgi!-(3).jpgkars’ta-sanata-buyuk-ilgi!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler