Kars’ta, satranç tutkunlarının gururlandıran başarıları devam ediyor

Kars’ta, satranç tutkunlarının gururlandıran başarıları devam ediyor

Kars’ta disiplin ve zihin sporu olan satranca ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Satranç sporun geliştiği ilimizde, çeşitli günlerde düzenlenen turnuvalarda gururlandıran başarılar ardı sıra geliyor.

Azerbaycan Millî Kurtuluş Günü münasebetiyle 10-15 Haziran 2022 tarihlerinde Nahçivan’da düzenlenen “Day of National Salvation” satranç turnuvasına katılan Ulusal Usta Özdemir Efe Kul, oynadığı 9 maçtan 8 puan toplayarak turnuvayı namaglup şampiyon olarak tamamladı. 34 sporcunun mücadele ettiği turnuvada ilimizi başarıyla temsil eden Özdemir Efe Kul, Kars’a şampiyonluk ödülünü getirdi.

Ayrıca 20-24 Haziran 2022 tarihleri arasında Iğdır’da 2. Kayısı CUP Spor Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Kayısı Cup Satranç Turnuvasında Kars’ı temsil eden sporcular da 2 kupa ve 6 madalya kazanarak ilimizi gururlandırdı.

Açık kategoride gerçekleşen turnuvada; Bahar Ece Atakişi genel kadınlar sıralaması 3’üncsü ve yaş kategorisi kadınlar sıralamasında ise 1’inci oldu. İpek Kükürt ise yaş kategorisi 3’üncü ve kadınlar sıralaması 1’incisi, Muhammet Alparslan Şahin yaş kategorisi 1’incisi, Hazal Hümeyra Şahin de yaş kategorisi 2’incisi oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakişi, Türkiye satranç Federasyonu il Temsilciliği olarak turnuvaya katılan ve ödül kazanan tüm sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler