Kars'ta sebze ve meyve çok ama tüketen yok

Kars'ta sebze ve meyve çok ama tüketen yok

Kış mevsiminde en çok tüketilen sebze ve meyve çok ama tüketen yok.

Kış mevsimi ile birlikte en çok tüketilen kışlık meyve ve sebzeler manav tezgahlarında yerini aldı. Kış meyvesi olan Portakal, Mandalina, Greyfurt ve Kivi gibi meyvelerin manav tezgahında alıcısını beklerken, Kış Sebzesi olan Salata çeşidi, Ispanak, Pırasa, Turp ve Havuç gibi sebzelerde tezgaha konduğu gibi duruyor. Manav tezgahında en pahalı ürün ise Çilek. 

Meyve fiyatları; 2 ile 5 TL arasında değişirken, paketi 12 TL’den satılan Çilek meyvenin en pahalısı olarak tezgahta yer buldu. 

Sebze fiyatları ise; Patlıcan, Kabak ve Biber 4 ile 6 TL arasında satılıyor. Domates fiyatı 2,5 TL’den 4 TL’ye yükseldi. 
Kars’ta manav tezgahında yok yok ancak müşterisi ise çok az, Manav esnafı olan Ahmet İlkar, manav tezgahımızda her türlü sebze ve meyveyi bulmak mümkün, ancak vatandaşın alım gücünün olmadığını görüyoruz dedi. İlkar; Şuan kışlık sebze çeşitlerimiz ile mevsime özgü meyve çeşitlerimizin tamamı mevcut ve fiyatların geçen yıla oranla düşük olmasına rağmen alıcı sıkıntısı yaşamaktayız, buda vatandaşın alım gücünün olmadığını gösteriyor ifadesini kullandı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler