Kars’ta Sebze ve Meyve Fiyatları Düştü

Kars’ta Sebze ve Meyve Fiyatları Düştü

Kars’ta Pazar, Market ve Manav tezgahlarında, başta domates, biber, salatalık ve kuru soğan olmak üzere çok sayıda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Geçen ay tezgahlarda bir kısmı ithal olarak yerini alan sebze ve meyveler, bu ay yerini çoğunlukla yerli ürünlere bıraktı. Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan düşüş Kars’ta hem esnafı hem tüketiciyi memnun ediyor.

Özellikle havaların ısınması ve sıcak bölgelerdeki hasadın hızlanmasına bağlı yerli ürünlerin pazarlara girmesiyle sebze ve meyve fiyatlarında geçen aya göre düşüş yaşandı.

Karslı vatandaşlardan çok memnun olduklarını ifade ederek, “Fiyatlar böyle olunca biz tüketiciler daha fazla ürün tüketmeye başlıyoruz. Haliyle tüketim varsa üretim de o oranda artıyor ve fiyatlar daha da düşüyor. Bu durumdan memnunuz ama daha da aşağılara inerse daha da çok seviniriz.” dediler.

Satıcılar ise sıcakların iyice artmasıyla fiyatların daha da düşmesini beklediklerini dile getirerek, “Fiyatlar böyle olursa Karslı vatandaşlarımızın cebine de sıkıntı olmaz. Bu fiyatlar, hasat başlayınca ve havalar tam anlamıyla düzelince daha da düşecektir.” ifadelerini kullandılar.

kars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(1).jpgkars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(2).jpgkars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(3).jpgkars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(4).jpgkars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(5).jpgkars’ta-sebze-ve-meyve-fiyatlari-dustu--(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler