Kars’ta seçim güvenliği

Kars’ta seçim güvenliği

Kars Valisi Günay Özdemir, 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde kentteki tüm önlemlerin alındığını ve seçim güvenlik toplantılarının da aksatılmadan yürütüldüğünü söyledi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için gerekli güvenlik tedbirlerini ve personel eğitimlerini tamamladıklarını ifade eden Kars Valisi Günay Özdemir, “Seçim anayasamızda, yasalarımızda yüksek seçim kurulunun belirlemiş olduğu standartlara göre seçimler yapılmakta. Bu konuda da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da bütün partilerimiz adaylarını belirledi, tanıtımlarını yaptılar ve siyasi çalışmalarına başladılar. Ben şimdiden bütün siyasi partilerimize başarılar diliyorum. Halkımızın da bu konuda özgür iradeleri ile demokratik bir şekilde oy kullanacağına inanıyoruz ve halkımızın teveccühü ne yönde olursa Türkiye’deki ve dünyadaki bütün insanlarda bunu kabul edecekler.” şeklinde konuştu.

“Biz öncelikle yüksek seçim kurulunun belirlemiş olduğu ilkeler doğrultusunda ilimizde seçim güvenliği ile ilgili her türlü tedbirimizi aldık.” diyen Özdemir şunları söyledi:

“Seçim öncesi, seçim esnasında ve seçim sonunda yapılacak olan tedbirlerimizi emniyet ve jandarma olarak şuanda belirledik ve zaman zaman da bunları uygulamaya başladık. Bununla ilgili ilimizde şuana kadar herhangi bir sıkıntı yok, herhangi bir problemle de karşı karşıya değiliz. Bizim amacımız; ilimizde kesinlikle seçim öncesi bütün adaylarımızın özgürce seçim çalışmalarını yapabilmelerini sağlamak. Halkımızın da hür iradesiyle oylarını kullanabilmesi için ortamları hazırlamaktır. Kesinlikle ilimizde halkımızın hür iradesini engellemek için hiçbir eyleme, hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Bu konuda kesinlikle halkımızın yanındayız. Halkımız hür iradesiyle hangi partiye oy verecekse gönül rahatlığıyla verebilir. Bu konuda olabilecek her türlü engellemenin karşısında da devletin gücünü karşılarında bulacaklar ve bununla ilgilide her türlü tedbirimizi de aldık. Seçim günü alacağımız tedbirlerle ilgili de yine il seçim ve ilçe seçim kurullarımızla beraber bu konuda her türlü tedbirimizi aldık. Bütün memurlarımızda seçimde görev alacak kamu görevlilerimizde güvenlik güçlerimizde bu konuda eğitiyoruz. Onların seçim esnasında nasıl davranacağını seçimden sonra nasıl davranacağını da eğitip bilgilendiriyoruz ve herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmayacağımıza inanıyorum.”

Vali Özdemir ayrıca, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimler nedeniyle siyasi partilerin il başkanları ile bir araya geleceklerini da belirterek, “Seçim çalışmaları nedeniyle seçim öncesi, seçim esnasında ve seçim sonrası aldığımız güvenlik tedbirleri ve kuralları hakkında siyasi partilerin il başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Onlarla bu bilgileri paylaşacağız ve uygulamaları karşılıklı olarak değerlendireceğiz. Onların bizden beklentilerini, bizlerin onlardan beklentilerimizi karşılıklı olarak değerlendirip ilimizde seçimin rahat bir şekilde geçmesi için her türlü işbirliğini de baştan itibaren yapmış olacağız. Çünkü burada il başkanlarını çağırmamızdaki amaç şudur; biz burada iletişimi hiçbir zaman koparmadan siyasilerle iletişimi devam ettirerek bütün siyasi partilerimizi seçimi rahat bir ortamda yapmalarını ve sonuçta da seçim günü ve seçim sonunda da beraber çalışmayı şimdiden sağlamış olcağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler