Kars’ta Şehit ve Gazi Aileleri İçin İftar!

Kars’ta Şehit ve Gazi Aileleri İçin İftar!

Kars Valiliği ve Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği düzenledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

The Kars Park Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, Kars Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Adalet Komisyonu Başkanı İrfan Ünüvar, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Acay ve daire müdürleri katıldı.

Vatanın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin ve gazilerin aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kars Valisi Rahmi Doğan, “Bu toprakların geleceği için biz şehit vermeye devam edeceksek seve seve bu uğurda canlarımızı feda edeceğiz. Vatan için canlarını feda eden, kanlarını bu toprağa akıtan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyorum. Bu akşam şehitlerimizin emaneti olan sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Az önce İl Müftümüz dua ederken 1064 yılından bahsetti burada bir şeye dikkat çekmek isterim ki bin yıldır olduğumuz bu topraklarda bu zaman zarfı çok uzun bir süre gibi gözüküyor olabilir ama aslında öyle de değil. Tarihte bir Emevi Devleti vardı İspanya’da kurulmuş ve sekiz yüz yıl yaşadıktan sonra bugün İspanya’da sadece onların kalıntıları var. Buradan yola çıktığımızda şunu anlamamız gerekiyor ki bin yıl devletler için, milletler için çok kısa bir süre. Bu nedenle bu uğurda çok şehit verdik, hala da malumunuz Güneydoğu’da ciddi bir süreç devam ediyor ve ne yazık ki 600’e yakın şehit verdik ve hala mücadelemiz devam ediyor. Dolayısıyla bu şuurda çocuklarımızı bilinçlendirmemiz lazım, bu toprakların geleceği için biz şehit vermeye devam edeceksek seve seve bu uğurda canlarımızı feda edeceğiz. Bir haftadır Kars’tayım. Bu bir haftalık süreç içerisinde ilk olarak sizlerle bir arada olma arzusundaydım ve bu akşam birlikteyiz. Kapım her zaman sizlere açık, hiçbir randevu talep etmeden ne zaman isterseniz sizlerle görüşmeye hazırım. Sizlerin dertleriyle dertleşmek, birlikte olmak ve varsa sorun imkanlar kabiliyetinde bunları ortadan kaldırmak için mücadele vereceğim. Bunu buradan bir taahhüt olarak ifade ediyorum, her zaman kapım sizlere açık. Rabbim sizlere çoluğunuzla çocuğunuzla güzel ömürler nasip etsin.”

Kars İl Müftüsü Mehmet Genç’in şehitler için dua ettiği iftar programında, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay ve Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, şehit ve gazi yakınlarının masaları tek tek gezerek şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti.

kars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(1).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(2).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(3).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(4).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(5).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(6).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(7).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(8).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(9).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(10).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(11).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(12).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(13).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(14).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(15).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(16).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(17).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(18).jpgkars’ta-sehit-ve-gazi-aileleri-icin-iftar!-(19).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler