Kars'ta SERKA'dan 2'inci Film Yarışması!

Kars'ta SERKA'dan 2'inci Film Yarışması!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bu yıl düzenleyeceği “Serhat'ta Kadın Olmak” konulu Kısa Film Yarışması'yla Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde yaşayan kadınların ekonomik yaşamdaki yeri ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekecek.

Kars'ta SERKA'dan 2'inci Film Yarışması!


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bu yıl düzenleyeceği “Serhat’ta Kadın Olmak” konulu Kısa Film Yarışması’yla Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde yaşayan kadınların ekonomik yaşamdaki yeri ve kalkınmadaki rolüne dikkat çekecek. 24 bin lira toplam para ödülü dağıtılacak olan yarışmaya son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2013. 


Kars, Ardahan, Iğdır ve Iğdır illerinde faaliyet yürüten SERKA, geçtiğimiz yıl düzenlediği “Göç’Me” konulu kısa film yarışmasıyla bölgenin önemli

bir sorunu olan göç sorununa dikkat çekmişti.


Kısa Film Yarışması’nı geleneksel hale getiren SERKA, bu yıl düzenleyeceği “Serhat’ta Kadın Olmak” konulu yarışmayla ise “bölge illerinde yaşayan kadının ekonomik yaşamdaki yerine ve kalkınmadaki rolüne” dikkat çekecek. Toplam 24 bin lira para ödülü dağıtılacak olan Kısa Film Yarışması’na amatör ve profesyonel yönetmenler başvurabilecek. En fazla iki filmle başvuruda bulunabilecek olan katılımcıların kısa metrajlı filmlerini Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden birinde çekmiş olmaları gerekiyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2013.


İŞİTME ENGELLİLER İÇİN TÜRKÇE ALTYAZI


“Serhat’ta Kadın Olmak” konulu yarışmaya başvuracak filmler için, işitme engelli sinemaseverlerin de izleyebilmesi için Türkçe altyazılı olma şartı konuldu. Yarışmayla ilgili açıklama yapan SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, “Bu yarışmayla, bölgemizdeki kadınların sosyo-ekonomik yaşamdaki yeri, kalkınmadaki rolü ve bölgedeki yaşam tarzına dikkat çekerek üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. İşitme engelli sinemaseverleri de sürece katmak istediklerini belirten Özdoğan, kısa film yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini ve önümüzdeki yıllarda ödüllerin arttırılacağını söyledi. Bölge illerinin yönetmenler için adeta film platosu olduğuna işaret eden Özdoğan, yarışmanın amatör ve profesyonel yönetmenlerin bölge illerini tanımaları ve tanıtmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler