Kars’ta Sınavsız Görevde Yükselme Başvuruları Açıklandı

Kars’ta Sınavsız Görevde Yükselme Başvuruları Açıklandı

Kars il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı personeller arasından sınavsız görevde yükselme başvuruları açıklandı.

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından web sitesinde duyurular başvuru sonuçlarını BURADAN öğrenebilirsiniz.

İllerde oluşan tereddütler hakkında Merkez Atama Dairesi Başkanlığı Taşra Atama Çalışma Birimi Sorumlusu Mehmet Bakır Yorgancı bir açıklama yaptı. Yorgancı’nın yaptığı açıklama şöyle:

İlgi : Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme,Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik.

Sınavsız atamalar konusunda illerde oluşan bazı tereddütler nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Bilgisayar işletmeni kadrosuna atanacaklarda ilgi Yönetmeliğin (6/ğ-3) bendinde; "(Değişik:RG-13/1/2016-29592) Bakanlığa bağlı veya Bakanlıkça izin verilen özel bilgisayar kurslarından bilgisayar işletmenliği belgesi almış olmak veya bitirdiği okulun ders müfredatında en az iki dönem bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek." şartı aranmaktadır.

Bu itibarla bilgisayar işletmenliği kadrosuna başvuruda bulunacak olan personelin almış olduğu belgede bilgisayar işletmenliği ibaresine dikkat edilecek olup, kaç saat ders almış olduğu konusunda sınırlama yapılmayacaktır.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanacaklarda ilgi Yönetmeliğin (6/h-3) bendinde; "Bakanlığa bağlı veya Bakanlıkça izin verilen özel bilgisayar kurslarından belge almış olmak veya bitirdiği okulun ders müfredatında en az iki dönem bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek." şartı aranmaktadır.

Buna göre alınan kurs belgelerinde bilgisayar işletmeni kadrosu için bilgisayar işletmenliği, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu için ise programlama, işletmenlik, bilgisayar programcılığı, bilgisayar ağı vb. bölümlerin bulunması gerekmektedir.

Usta öğretici kadrosuna atanacaklarda ise ilgi Yönetmeliğin (6/ı) bendinde; "1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak." şartları aranmakta olup, bu kadroya yapılacak olan atamalarda istenilen alan için o alandan sertifika bulunması veya o alandan mezun olma şartı aranacaktır.

Atama şartları tutan personelin istemesi halinde alt derecedeki kadrolara başvuru hakkı tanınabilecektir.

Sınavsız atamalardaki hizmet sürelerinin hesabında sadece Devlet Memurluğunda geçen hizmet süreleri baz alınacaktır. (Devlet Memuru iken yapılan askerlik görevi hizmet süresine dahildir.)

23/07/2014 tarihli ve 29069 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12/B maddesi ile 10/12/2014 tarihli ve 29201 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 21 nci maddesinde yapılan değişiklik gereği sınavsız atamalarda başvuruda bulunan personelin atama sıra listesi oluşturulurken sırasıyla;

a) Hizmet süresi fazla olanlara,

b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara

öncelik verilecektir.

Ayrıca; ilgi Yönetmeliğin 5 inci maddesindeki büro hizmetleri grubunun (5/d-3) bendi ile yine aynı maddenin (5/e-1) bendinde yer alan destek hizmetleri grubunun kendi içerisinde yapılacak olan sınavsız atamaların; söz konusu Yönetmeliğin 32 ve 33 üncü maddelerinde belirtilen isteğe bağlı yer değiştirme iş ve işlemleri için belirlenen süreler dışındaki bir tarihte Valiliğinizce yapılması ve ataması yapılan personelin ayrılış ve başlayış işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması hususunda gerekli özen gösterilmelidir. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler