Kars’ta soba satışları arttı

Kars’ta soba satışları arttı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Kars’ta soba satışları da arttı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar kışlık hazırlıklarını yapmaya başladı. 8 ayı kış olan ve eski 30’larda hava sıcaklığının hakim olduğu kentte, vatandaşlar Sobacıların yolunu tuttu.

Özellikle Kars merkeze bağlı köyler ve ilçelere bağlı köylere satışı yapılan sobalar uzun kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sobacı esnafının yüzünü güldürmeye başladı.

Merkezde bazı mahallelerde hala soba yakıldığı gözlemlenirken, genellikle kömür ve tezek sobalarına yönelen vatandaşlar da soba fiyatlarının normal olduğunu belirttiler.

Kentte soba ticaretiyle uğraşan esnaflar, havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış olduğunu ifade ederek, şu anda soba fiyatlarının da makul seviyede olduğunu söylediler.

Kış hazırlıkları olmazsa iş yapamayacaklarını kaydeden Sobacılar, bugünlerde piyasada kıpırdama olduğunu söyleyerek, “Piyasalar canlandı. Uzun zamandan beri işlerimiz durgundu. Vergimizi, sigorta primlerimizi ve dükkan kiramızı ödeyemez duruma gelmiştik.” dediler.

Öte yandan artan kömür ve odun fiyatlarından dolayı vatandaşların tezek kullanımına yöneldiği de gözlemlenirken, uzmanlar ise hava kirliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak duyarlı olmalarını istedi.

kars’ta-soba-satislari-artti-(1).jpgkars’ta-soba-satislari-artti-(2).jpgkars’ta-soba-satislari-artti-(3).jpgkars’ta-soba-satislari-artti-(4).jpgkars’ta-soba-satislari-artti-(5).jpgkars’ta-soba-satislari-artti-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler