Kars’ta Soğukta Çalışan Ayakkabı Boyacısı Ateş Yakarak Isınmaya Çalışıyor

Kars’ta Soğukta Çalışan Ayakkabı Boyacısı Ateş Yakarak Isınmaya Çalışıyor

Çetin kış koşullarının yaşandığı Kars’ta ekmek parası kazanmak için ayakkabı boyacılığı yapan vatandaş soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars’ta özellikle dışarıda çalışanlar soğuktan korunmak için çeşitli alternatiflere başvuruyor.

Kazımpaşa Caddesi’nde ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlayan 18 yaşındaki Recep Dalmış, kışın çok çetin geçtiğini ve soğuk havaya direnerek ekmek parası kazandığını belirtti.

Dalmış, “Hava çok soğuk. Dışarıda çalışmak neredeyse mümkün değil. Ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Soğuktan korunmak içinde ateş yakıyorum. Ateş yakarak ısınıyorum. Ne yapayım. Başka yapacak işim yok. Dışarı çok soğuk” dedi.

Sabah erken saatlerde işe çıktığını ifade eden Recep Dalmış, akşam 18.00’e kadar ayakkabı boyadığını, soğuktan dolayı doğru dürüst iş yapamadığını kaydetti.

kars’ta-sogukta-calisan-ayakkabi-boyacisi-ates-yakarak-isinmaya-calisiyor-(1).jpgkars’ta-sogukta-calisan-ayakkabi-boyacisi-ates-yakarak-isinmaya-calisiyor-(2).jpgkars’ta-sogukta-calisan-ayakkabi-boyacisi-ates-yakarak-isinmaya-calisiyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler