Kars’ta soğuktan vatandaşların saçları ve kirpikleri dondu

Kars’ta soğuktan vatandaşların saçları ve kirpikleri dondu

Kars'ta etkili olan soğuk hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dışarıdaki vatandaşların kaşları, saçları ve kirpikleri dondu.

Soğuk hava Kars'ta hayatı adeta esir aldı. Gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini daha da arttıran soğuk hava nedeniyle insanlar sadece ihtiyaçlarını gidermek için dışarı çıkabiliyor. Soğukta kaş ve kirpiklerin tamamen donduğu Kars'ta soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

"Atkısı, beresi ve kaşları buz tuttu"

Havanın çok soğuk olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıktığını ifade eden vatandaşlar, "Çok çok hava çok soğuk, soğuk hava ne yapalım. Bu soğuklar bu şekilde 1 ay devam eder, böyle devam eder. Her gün bu şekilde korunuyorum. Şartlarımız ağır" dedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede kuzey ve doğu yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 27, Ağrı'da 24, Ardahan’da 19, Erzurum’da 17, Iğdır’da ve Erzincan’da 9 derece ölçülürken ölçüldü. Kar kalınlıkları kayak merkezlerinden Kars Sarıkamış'ta 55 ve Erzurum Palandöken'de 51 ve Erzincan Ergan'da 23 santimetre ölçüldü.

Bölge genelinde gece ve sabah buzlanma, don ile yer yer sis ve pus beklenmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve eğimli yerlerdeki çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Kars’ta soğuktan vatandaşların saçları ve kirpikleri dondu

Kars’ta soğuktan vatandaşların saçları ve kirpikleri dondu

 

Önceki ve Sonraki Haberler