Kars'ta 'Sokak hayvanlarına sahip çıkalım' semineri düzenlendi

Kars'ta 'Sokak hayvanlarına sahip çıkalım' semineri düzenlendi

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Yardımcısı Vargın Boy, Kars'ın Kağızman İlçesinde 'sokak köpeklerine sahip çıkalım' seminerine konuşmacı olarak katıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kağızman Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen seminere; Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkan Vekili Recep Kişioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, ilçe Tarım Müdürü Bekir Çapan, ilçe Müftüsü Cengiz Özcan, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Yardımcısı Vargın Boy, sokak hayvanlarına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Hayvanlarında yaşama hakkı olduğuna vurgu yapan Boy: "Sokak köpeklerinin havlamalarından rahatsız olup taş atanlar var onun yerine bir kap su ve yemek verelim. Kış ayları dolayısıyla hayvanların korunmaya ve bakılmaya muhtaçtırlar. Sokak köpeklerinin havlamalarından rahatsız olup onlara taş atanlar var onun yerine bir kap su ve yemek götürsek hem sokak hayvanları hem de biz evimizde rahatlıkla uyuruz. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber sokak hayvanların sokakta olmasından dolayı vatandaşlarımıza sesleniyorum: Kedi ve köpeklere ekmek ve su verelim, Allah'ın bizlere emanetleri olan, hayvanı sevmek çok güzel bir duygu, hayvanı seven insanı da sever" dedi.

Kağızman halkının bu konuda duyarlı olduğunu kaydeden Boy "Hepsine teşekkür ediyorum, inşallah bütün vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olur" diye konuştu.

karsta-sokak-hayvanlarina-sahip-cikalim-semineri-duzenlendi-(1).jpgkarsta-sokak-hayvanlarina-sahip-cikalim-semineri-duzenlendi-(2).jpgkarsta-sokak-hayvanlarina-sahip-cikalim-semineri-duzenlendi-(3).jpgkarsta-sokak-hayvanlarina-sahip-cikalim-semineri-duzenlendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler