Kars'ta sokak hayvanlarının sorunları ele alındı

Kars'ta sokak hayvanlarının sorunları ele alındı

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın başkanlığında sahipsiz sokak hayvanlarının sorunları ile ilgili toplantı yapıldı

İlimiz hayvan severlerinin talebi doğrultusunda Vali Rahmi Doğan başkanlığında yapılan toplantıda ilimizdeki sahipsiz sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü ele alınarak, Kars Belediye Başkanlığına ait Geçici Bakım Evinin şartlarının iyileştirilmesi için gerekli tedbirler değerlendirildi.

Geçici Bakım Evinde sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için bir konteyner ve alanın genişletilmesi için bin metrelik kafes tel desteği Vali Doğan tarafından sağlandı. Temin edilecek olan konteynerin içinde yapılacak olan ameliyatların malzemeleri ve yine Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 2017/3 Sayılı Genelgesi doğrultusunda kısırlaştırılan her bir hayvan için 50 TL desteğinin de sağlanması ve ilimizdeki hayvan severlerinin talebi üzerine ikinci bir Geçici Bakım Evi yerinin ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olması şartıyla projeleri de dahil olmak üzere tahsis edilebilmesi için için Vali Doğan tarafından gerekli talimatları verildi.

Toplantıya Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Maraşlı, Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, Kars Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Belkıs Çetin, gönüllü hayvan severler Yusuf Umut Batu, Berivan Buğan, Gizem Aydın katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler