Kars’ta spor kulüpleri ortak hareket etme kararı aldı

Kars’ta spor kulüpleri ortak hareket etme kararı aldı

Karsspor yönetimi ilde faaliyet yürüten spor klüplerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Kars’ta spor kulüpleri ortak hareket etme kararı aldı

Karsspor yönetimi ilde faaliyet yürüten spor klüplerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası konuşan Karspor Başkanı Muharrem Yıldız,  ortak haraket etme kararı aldıklarını ve güç birliğine gideceklerini söyledi.

Karsspor tesislerinde bir ilkin yaşandığı toplantı, ilde faailyet yürüten, Demirspor Başkanı İdris Yılmaz, Susuzspor Başkanı Ogüz Yasin Zerman, Kars Özel İdare Başkanı Tuncay Alınterim, Genç Kafkars Spor Başkanı Emre Okan Bayramoğlu, Selimspor Başkanı Zahir Yaşar Türk, Gazi Karsspor Başkanı Muhammet Karahal’ın yanı sıra Amatör Spor Klüpleri Fedarasyonu  Başkanı Burhan Taş, Merkez Hakem Komitesi Başkanı İsmet Aydın ve Kasspor Teknikdirektörü Sunay Güneş ile Kasspor Başkanı Muharrem Yıldız, Yönetim Kurlu üyeleri Yücel Oran, Yıldıray Eyüp Özdemir’in katılımlarıyla gerçekleşti. Klüp başkanları karşılıklı fikir alışverişinde bulundu ve sorunları dile getirerek ortak hareket etme kararı aldılar.

Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız, ildeki spor klüplerinin Karsspor’u bir abi olarak gördüklerini, buna karşılık bir beklentinin olduğunu gördüklerini belirtti. Bu çerçevede sorunlara ve yapılması gerekenlere bakıldığında birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Yıldız, “Bu doğrultuda, bu şehrin takımı Karsspor ve bu takımı üst liğlere çıkarmak için birlilkte hareket etmemiz gerektiği konusunda ortak karara vardık. Nasıl mı? Güç birliğine gitmemiz lazım, gitmez isek talep ve isteklerimize cevap alamıyoruz. Kasspor’un alt yapısını hazırlayalım ve gençlerimizi yetirştirip bir yerlere taşıyalım diyoruz.”dedi.

İlki gerçekleşen, ‘Kars Spor Klüpleri Buluşuyor’ etkinliğinin bundan sonra devam edeceğini aktaran Yıldız, “Klüp başkanlarımız geç kalınmış bir toplantı olduğunu söyledi. Ama olsun, onlarda neden bir araya gelemiyoruzu düşündüler, bizlerde düşündük ve ortak noktada buluştuk. Bundan sonra spor klüplerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi ve yapılması gerekenleri bir programa dahil ettik. Önümüzdeki sezona daha farklı gireceğiz.”

‘KARS’TA ATANMIŞLAR VE SEÇİLMİŞLER SPOR’A DESTEK VERMİYOR’

Karsspor başkanı Muuharrem Yıldız, şehirlerinde atanmışların ve seçilmişlerin spora hiç bir destek vermediklerini vurguladığı konuşmasında, “Biz birlik olamayınca,atanmışları ve seçilmişleri gücümüzün farkına vardıramamışız. Dağınık olmamızın zararını çekmişiz.  Bizde dedikki spor klüpleri olarak bir arada olursak o zaman gücümüzün farkına varırlar. İsteklerimizi bireysel değilde toplu istemiş oluruz. Karsspor olarak biz bundan sonra yapacağımız bütçeye dğer klüplerimizide dahil edeceğiz. Bunun sözünü verdik. Onlarda bize destek olacaklar.”ifadelerini kullandı.

Kars Amatör Spor Klüpleri  Fedarasyonu Başkanı Burhan Taş ise 16 takımın fedarasyonlarına üye olduğunu bunlardan bir tanesininde Karsspor Klübü olduğunu ve şehri Bölgesel Amatör 2. Liğde temsil ettiğini açıklayarak, “Klübümüz liğ başlarken şampiyonluk parolası ile yola çıktı. Şansızlıklardan dolayı şu an liğin ortalarında, tabi gönül arzu ederdiki takımımız 3. Liğe çıksın. 3. Liğe çıkmak demek diğer amatör spor klüplerinin önünün açılması demekti. Bugün bir mada bu sevda bizi bir araya getirdi. Kasspor’un yanında olduğumuzu, fedarasyon olarak diğer spor klübü başkanları olarak elimiden gelen yardımı yapabilirmiyiz? Maddi yönden neler yapabiliriz? Yardımımız olur mu? Ama hiç olmaz ise manevi yönden yanlarında olduğumuzun bir göstergesi oldu. Bizlere ev sahipliği yaptılar.”şeklinde konuştu.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler