Kars’ta Spor Turu

Kars’ta Spor Turu

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yazılı br açıklama yapılarak, "Halkımızı düzenli fiziksel aktivitelere özendirmek, ülke genelinde sporun yaygınlaşması bireylerde spor kültürünün arttırılması yetenek taraması yapılarak çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin halka tanıtılması, müsabaka tecrübesinin kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi, spora katılımın üst seviyeye çıkarılması ve İl Spor Merkezlerine kayıt yaptıran çocukların kaynaşmasını sağlamak amacıyla 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası Etkinlikleri yapılmıştır. Bu kapsamda İlimizde çeşitli branşlarda spor müsabakaları ve gösterileri yapılmıştır." denildi.

AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ
13 Ekim 2017 Cuma günü İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda İlimiz Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı ve çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ
Amatör spor haftası programı kapsamında Halk Oyunları Gösterileri 14 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 10:00 da Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü salonunda 32 sporcunun katılımıyla yapılmıştır.

GÜREŞ MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Güreş İl Birinciliği Müsabakaları 14-15 Ekim 2017 Cumartesi-Pazar günü saat 09:00 da başlayarak 28 sporcunun katılımıyla ilimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştır.

MASA TENİSİ MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Masa Tenisi İl Birinciliği Müsabakaları 12 Ekim 2017 Perşembe günü saat 09:00 da İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılacaktır.

CİMNASTİK GÖSTERİLERİ
Amatör spor haftası programı kapsamında Cimnastik Gösterileri 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 17:00 da İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştır.

BADMİNTON MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Badminton müsabakaları 14-15 Ekim 2017 Cumartesi- Pazar günü saat 09:30 da Başlamak üzere İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda 40 sporcunun katılımıyla gerçekleşmiştir.

HENTBOL MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Hentbol İl Birinciliği Müsabakaları 12 Ekim 2017 Perşembe günü 14:00-17:00 saatleri arasında 14 Kız ve 18 Erkek sporcunun katılımıyla İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştır.

VOLEYBOL MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Voleybol İl Birinciliği Müsabakaları 14 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 11:00 da 12 Kız ve 26 Erkek sporcunun katılımıyla İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştır.

DART MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Dart İl Birinciliği Müsabakaları 13 Ekim 2017 Cuma günü saat 10:00 da İlimiz İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılmıştır.

ATLETİZM MÜSABAKALARI
Amatör spor haftası programı kapsamında Atletizm İl Birinciliği Müsabakaları 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 14:00 da İlimiz Halit Paşa Sentetik Sahası çevresinde yapılmıştır.

SARIKAMIŞ AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Sarıkamış ilçelerimizde amatör spor haftası faaliyetleri kapsamında Futbol,Kort Tenisi, Voleybol, Atletizm ve Masa Tenisi Müsabakaları gerçekleştirilmiştir.

SARIKAMIŞ FUTBOL MÜSABAKALARI:
SARIKAMIŞ KORT TENİSİ ETKİNLİKLERİ:
SARIKAMIŞ VOLEYBOL MÜSABAKALARI:
SARIKAMIŞ ATLETİZM MÜSABAKALARI:SARIKAMIŞ MASA TENİSİ MÜSABAKALARI:

GENÇLİK MERKEZİ FALİYET PROGRAMI
İlimiz Gençlik Merkezi Müdürlüğünün faaliyet programı;
-09 Ekim 2017 Pazartesi günü Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi kapsamında Ani Ören Yeri, Kars Kalesi, Hasan Harakani cami ve Türbesi gezileri merkez İMKB Lisesi öğrencilerinin katılımıyla 13.10.2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
-12 Ekim 2017 Perşembe günü Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz programı kapsamında 11 Ekim 2017 tarihinde Erzurum İline Gazi Kars Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Kız Grubu gezileri 80 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
İyilik ağacı projesi kapsamında Kızılay da gönüllü gençlerimizle birlikte 13 Ekim 2017 kan bağışı yapılmıştır.
-Kitap okuma halkası proje kapsamında okullarımızda gençlerimiz ile kitap okumalarına ve kritiklerine devam etmektedir.
-Kişisel gelişim atölyemiz kapsamında düzenlemiş olduğumuz drama kurslarımız devam etmektedir.kursiyer olmak için 14-29 yaş arası tüm gençlerimiz Kars gençlik merkezimize bekliyoruz.kurslarımız ücretsizdir.
-Boks Federasyonu Başkanlığının düzenlemiş olduğu Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası hazırlık faaliyetleri Milli Takım Hazırlık Kampı 13 Ekim-02 Kasım 2017 tarihleri arasında Kastamonu ili Kadı Dağı Milli Takımlar Hazırlık Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılacaktır. Söz konusu kampa İlimizi temsilen Cansel OLTU katılmıştır.
-Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürümüz Hüzeyfe Yılmaz 2018 Ocak Ayın da yapılacak olan 103. Yılında Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında İlimize gelerek Tören alanında İncelemelerde bulundu. Sarıkamış İlçemizde bulunan Tören alanında İncelemelerde bulunan Genel Müdürü Hüzeyfe Yılmaz'a Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve İl Müdürümüz Gürsel Polat eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler