Kars’ta spor turu

Kars’ta spor turu

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan tarihinde imzalanarak yürürlüğe konulan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesi Eylül 2018-Ocak 2019 test ölçümleri 09 Ekim-30 Kasım 2018 tarihleri arasında İlimiz ve İlçelerimizde Bahsi geçen projenin bu yıl İlkokul 3.Sınıfa başlayan öğrencilere yönelik test ölçümlerine Akyaka İlçemizde 74 Öğrencinin katılımıyla başlanmıştır.

10.10.2018 Tarihinde Susuz ilçemizde yapılan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında taramaya 107 öğrenci katılmıştır.

karsta-sporr-turu.jpg

ATLETİZM

13 Ekim 2018 tarihinde Ağrı’da yapılacak U16-U18 Bölgesel Kros ligi 1. Kademe yarışmalarına İlimizi temsilen 2 Antrenör,8 Sporcu katılacaktır.

JUDO

Türkiye Judo Federasyonu 2018 Faaliyet programın yer alan 1. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu yeterli sayı sağlanması durumunda 19-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da yapılacaktır.

AMATÖR SPOR HAFTASI

Ülke genelinde düzenlenecek Amatör Spor Haftası programları kapsamında halkımızı düzenli fiziksel aktivitelere özendirmek, ülke genelinde sporun yaygınlaşması bireylerde spor kültürünün artırılması yetenek taraması yapılarak çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin halka tanıtılması, müsabaka tecrübesinin kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi, spora katılımın üst seviyeye çıkarılması ve İl Spor Merkezlerine kayıt yaptıran çocukların kaynaşmasını sağlamak amacıyla 08-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası etkinlikleri başlamıştır.

HENTBOL:

09.10.2018 tarihinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimiz İsmail Aytemiz spor salonunda Kars Gençlik ve spor Kulübü Derneği A ve B takımları arasında yapılan Hentbol müsabakalarında B takımı kazandı.

ATLETİZM:

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 10.10.2018 Tarihinde Halit Paşa Sentetik Futbol Sahasında yapılan Atletizm yarışmasında ilk üçe giren sporcuların isim listesi aşağıda belirtilmiştir.(35 Bayan-40 Erkek Sporcu Katılmıştır.)

Küçük Bayanlar :                   Yıldız Bayanlar:

1.Yağmur VARLİ                    1-Sinem KERENÇİLER

2-Rüya KESKİN                     2-Elanur TAŞ

3-Besra VARLİ                       3-İva BUĞAN

Küçük Erkekler                       Yıldız Erkekler:

1-Emirhan Enes ERSARI       1-Hakan BUĞANLİ

2-Azat BAY                             2-Mazlum ATAŞ

3-Alihan YILDIRIM                  3-Barış ÖZBEK

BASKETBOL:

Amatör Spor Haftası kapsamında Basketbol İl Birinciliği müsabakası 11 Ekim 2018 tarihinde saat 10:00 da İlimiz Halit Paşa Spor Salonunda Kars Gençlik Merkezi A-B takımları arasında yapılan müsabakada B takımı birinci olmuştur.

GÜREŞ:

Amatör Spor Haftası kapsamında Güreş İl Birinciliği müsabakası 10 Ekim 2018 tarihinde saat 15:00 da Kars Teknik Meslek Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

TENİS:

Amatör Spor Haftası kapsamında Tenis İl Birinciliği müsabakası 13 Ekim 2018 tarihinde saat 10:00 da İlimiz Halit Paşa Spor Salonunda yapılacak.

HALK OYUNLARI:

Amatör Spor Haftası kapsamında Halk Oyunları gösterisi 14 Ekim 2018 tarihinde 11:00-12:00 saatleri arasında İlimiz Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Salonunda Halk Oyunları Gösterisi yapılacaktır.

YÜZME:

Amatör Spor Haftası kapsamında Yüzme İl Birinciliği müsabakası 14 Ekim 2018 tarihinde saat 10:00 da İlimiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yapılacaktır.

GENÇLİK MERKEZİ

Geri dönüşüme destek geleceğe destektir. Geleceğimiz olan köy okullarındaki minik kardeşlerimizin yüreklerine dokunabilmek için KPSS sınavına giren gençlerden sınav setlerini topladık.

Hayvanlar aynı insanlar gibi duyu ve hareket kabiliyetine sahip canlılardır. Dünyanın varoluşundan beri var olan bu canlılar, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. İlk insanlar zorunlu ihtiyaçlarını hayvanlardan sağlamış, onların yardımıyla insan yaşamını bugüne kadar taşımışlardır. Karınlarını onları avlayarak doyurmuş, uzak yerlere onların yardımıyla kolaylıkla gitmiş, en ağır yüklerini onların yardımıyla kolaylıkla taşımışlardır.

Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında Rol Değiştirme konumuza giriş yaptık.

İnternet kullanımı, bilgiye kolay yoldan erişim şansı, Tek bir tuşla yapılan alışverişler, ödenen faturalar, verilen yemek siparişleri… İsteklerimiz, hayatımızın hep bir ‘tık’ önünde. Sanal hayatta kaybettiğimiz gerçekler sosyal medya konusunda gençlerin gözlerini açmaya devam ediyoruz.

Kod adı 2023 projemiz Kontrol Deyimleri, Diziler ve Operatörler dersi ile devam ediyor.

KARS AMATÖR LİGİ 3. HAFTA MAÇ SONUÇLARI
Kars Demirspor                 1 - 4       Dikme Gençlikspor         
Susuz Gençlikspor            3 - 6       Kars DSİ
Akyaka Gençlerbirliği        1 - 2       Kağızman Gençlerbirliği
Gazi Karsspor                   1 - 8       Selim Gençlikspor           
Kars İl Özel İdare              0 - 3       Kars 36 Spor      
Kars Doğugücü                 0 - 1       Kağızmanspor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler