Kars’ta spor turu

Kars’ta spor turu

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET

KAYAK:
2019 yılı Kayak Federasyonu Başkanlığının Faaliyet programında yer alan Snowboard Alpine I. Etap Yarışları 10-13 Ocak 2019 tarihleri arasında İlimize bağlı Sarıkamış İlçesinde Bayrak tepe Kayak Merkezinde yapılmıştır. Müsabakalara 14 İl (Kars, Erzurum, Van, Bitlis, Bursa, İstanbul, Ankara, Isparta, Kastamonu, Kocaeli, Antalya, Denizli, Aydın ,Erzincan ) toplamda 198 sporcu katılmıştır.
DERECELER:
İlimizi temsilen katılan: Ahmet Numan CENGİZ 2.
-Yusuf Alperen KOÇAK 3.
-Yusuf Can CAMLİ 4. Olmuştur.

BASKETBOL:
10-13 Ocak 2019 tarihleri arasında Okul Sporları Basketbol Grup müsabakaları İlimizde gerçekleştirilmiştir. Genç Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakalarına 13 takım (7 Erkek Takımı, 6 Kız Takımı), toplamda 154 sporcu katılmıştır.
Müsabakalara katılan Erkek Takımı İlleri: Diyarbakır, Van, Erzurum Muş, Ardahan ve Ağrı’dır. Müsabakalara katılan Kız Takımı İlleri: Diyarbakır, Van, Erzurum, Bingöl, Muş, Ardahan ve Ağrı’dır.
A Grubu Erkekler 1. Van, B Grubu Erkekler 1. Diyarbakır, A ve B grubunun en iyi 2. Muş takımı olmuştur. A Grubu Kızlar 1. Diyarbakır, B Grubu Kızlar 1. Van, A ve B grubunun en iyi 2. takımı Erzurum takımı olarak çeyrek finale katılmaya hak kazanmıştır.

KAYAK:
08-10 Ocak 2019 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen Alp Disiplini Müsabakalarına İlimizi temsilen 1 idareci, 3 Antrenör, 2 Mekanisyen, ve 21 sporcu katılmıştır. Dereceye giren sporcularımız aşağıda belirtilmiştir.
DERECESİ SPORCUNUN ADI - SOYADI KATEGORİ
2. SEZER KAYA ALP DİSİPLİNİ U18 ERKEKLER
4. SERTAÇ GÜNEŞ ALP DİSİPLİNİ BÜYÜKLER
5. GİZEM YOLCU ALP DİSİPLİNİ U18 BAYANLAR

BATMİNTON:
04-06 Ocak 2019 tarihleri arasında Iğdır ilinde yapılacak Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Müsabakalarına İlimizden 5 Kız Sporcu, 1 Antrenör, 5 Erkek Sporcu,1 İdareci katılmıştır. Kız ve Erkek takımları dereceye girerek Bitlis’te yapılacak Çeyrek Final Müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

ATLETİZM: U23 Akdeniz Salon Şampiyonası Seçmesi, 05-06 Ocak 2019 tarihinde İstanbul İlinde yapılmıştır. İlimizi temsilen 1 Antrenör 3 Sporcu katılmıştır. Akdeniz Oyunları Barajını geçmişlerdir. Dereceye giren sporcularımız aşağıda belirtilmiştir.
DERECESİ SPORCUNUN ADI -SOYADI KATEGORİ
1. HAKAN BUĞANLI 1500 METRE ERKEKLER
2. TUBA TOPTAŞ 800 METRE BAYANLAR
2. HAKAN BUĞANLI 800 METRE ERKEKLER

BİLARDO:
Bilardo İl Temsilciliğinin 2019 yılı faaliyet programında yer alan Kars Üçbant İl Birinciliği müsabakalarının 11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında saat 18.00’de başlamak üzere Arkadaşım Bilardo Spor Tesislerinde yapılmıştır.
DERECESİ SPORCUNUN ADI - SOYADI KATEGORİ
1. NİHAT ALSANÇ ÜÇBANT
2. ADEM KAZAKLI ÜÇBANT
3 YAKUP ÖZYILMAZ ÜÇBANT

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ
Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif olarak kullanılması, ilkokulda okuyan öncelikle 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla İlimiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda 27 Kasım 2018 tarihinden itibaren "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Antrenörlerimiz tarafından ilkokul 3. ve 4 sınıf öğrencilere yönelik Yüzme eğitimi verilmeye devam edilmektedir.

OKUL SPORLARI

VOLEYBOL:
2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Voleybol Yıldızlar (Kız-Erkek) müsabakaları sona ermiştir.
DERECESİ TAKIMIN ADI KATEGORİ
1. KAZIM KARABEKİR ORTAOKULU - KAĞIZMAN KIZ YILDIZLAR
2. ATÇILAR İLKÖĞRETİM OKULU - ARPAÇAY KIZ YILDIZLAR
3. DİKME HACI YESEMEN YILMAZEL ORTAOKULU - KARS KIZ YILDIZLAR
1. MİHRALİBEY ORTAOKULU – KARS ERKEK YILDIZLAR
2. ÖZEL ÇÖZÜM ORTAOKULU - KARS ERKEK YILDIZLAR
3. 75. YIL ORTAOKULU - SUSUZ ERKEK YILDIZLAR

DART:
2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Dart Genç (Kız-Erkek) müsabakaları sona ermiştir. DERECESİ TAKIMIN ADI KATEGORİ
1. HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ GENÇLER A ERKEK
2. ÖZEL BOĞAZİÇİ ANADOLU LİSESİ GENÇLER A ERKEK
3. KARS ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ GENÇLER A ERKEK
1. HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ GENÇLER A KIZ
2. ALPASLAN ANADOLU LİSESİ GENÇLER A KIZ
3. CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ GENÇLER A KIZ

GENÇLİK MERKEZİ

DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ:
Gönüllü liderimiz tarafından Fen Lisesi pansiyonunda akşamları yürütülen Dini İlimler Atölyesi kapsamında bu hafta gençlerle Allah'ın Kudüs isminin üzerine hasbihal ettik. Arkadaşlık, insan için son derece önemli bir müessesedir. Hatta insan, bulunduğu arkadaş ortamı içerisindeki yerine göre değer kazanır veya kaybeder. Gençlerle arkadaşlık üzerine hasbihal ederek gençlerin bu konu hakkında ki görüşlerini sorduk.

KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ:
Kişisel Gelişim Atölyesi kapsamında Kars Subatan Köyü Ortaokulu öğrencilerine okul temsilcilerimiz ve okul müdiremizin davetleri üzerine Ergen İletişimi, Aile İletişimi ve Etkili Ders çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verdik. İnşallah önlerinde ki uzun yaşamlarında kullanır ve uygularlar. Kişisel gelişim birey olarak insanın yaşamından ölümüne kadar kendini geliştirmesidir. Kişisel gelişimin ilk aşaması olan iletişim konusunu ele alarak gençlerle keyifli ve verimli vakit geçirmiş olduk..

SANAL HAYATTA KAYBETTİĞİMİZ GERÇEKLER:
Sanal Hayatta Kaybettiğimiz Gerçekler adlı sunumda sosyal medyanın zararlarını ve şuan insanların sanal hayatın esiri olduğu durumu özetleyen video gönüllü liderimiz tarafından gençlere izletilerek konu hakkında bilgi verildi.

KİTAP OKUMA HALKALARI:
Kitap Okuma Halkaları kitap kritiklerimiz Fevzi Paşa ortaokulunda gönüllü liderimizin ve temsilci gencimizin oluşturduğu 3 halka ile devam ediyor. Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulun da Gönüllü Liderimizle birlikte oluşturmuş olduğumuz 6 Kitap Okuma Halkası ile kitaplarımızın kritiğini okulun kütüphanesinde ayrı gruplar halinde gerçekleştirdik.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler