Kars’ta spor turu

Kars’ta spor turu

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK FAALİYET

AVRUPA KAYAKLI ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI:
Uluslararası Oryantiring Federasyonunun ve Türkiye Oryantiring Federasyonunun faaliyet programında yer alan Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası, 04-12 Şubat 2019 tarihleri arasında Rusya, Finlandiya, İsveç, Estonya, İsviçre, Litvanya, İtalya, Bulgaristan, Norveç, Çekya, Ukrayna, Polonya, Romanya  Avusturya ve Ülkemizin katılımıyla Kars/Sarıkamış’ta yapılacaktır. Şampiyonada Milli Takımımız 19 kişilik kafile ile  temsil edilecek olup, toplamda 128 sporcu katılacaktır.  

ATLETİZM:
Türkiye Atletizm Federasyonunun 2019 Yılı Faaliyet Programında yer alan 02-03 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Türkiye U-20 Salon Şampiyonasına (Balkan Şampiyonası Seçmesi) İlimizi temsilen 1 Antrenör 4 Sporcu katılacaktır. 

KIZAK:
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan 02 Şubat 2019 tarihinde Kastamonu/Ilgaz Milli Parklar Kayak Merkezi’nde yapılacak olan Geleneksel Kızak Sezonu Açılış Müsabakalarına İlimizi temsilen 3 İdareci 3 sporcu katılacaktır. 

ATLI CİRİT OYUNLARI:
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan 09 Şubat 2019 tarihinde Çıldır Kristal Göl 6. Atlı Kış Şöleni kapsamındaki Atlı Cirit Oyunları müsabakası Ardahan/Çıldır’da yapılacaktır.

FUTBOL:  
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığının 2018-2019 yılı faaliyet programında yer alan U-17 Gençler Amatör Futbol Ligi tamamlanmıştır. Dereceler aşağıda belirtilmiştir. 
DERECELER TAKIMIN ADI KATEGORİ
1. DEMİR SPOR U-17 GENÇLER
2. KAĞIZMAN SPOR U-17 GENÇLER
3. GAZİKARS SPOR U-17 GENÇLER

MUTLU ÇARŞAMBA: 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde Engelli bireyler ve Özel Sporcu gençler için hayata geçirilen ’’Mutlu Çarşamba’’ projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz bünyesinde Masa Tenisi, Badminton, Yüzme ve Atletizm branşlarında deneyimli antrenörlerimiz eşliğinde Çarşamba günleri devam edecek olan İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayında devam etmektedir. 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ 
Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif olarak kullanılması, ilkokulda okuyan öncelikle 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin Beden  Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla İlimiz Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda  27 Kasım 2018 tarihinden  itibaren "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Antrenörlerimiz tarafından ilkokul 3. ve 4 sınıf öğrencilere yönelik Yüzme eğitimine Yarılyıl tatili nedeniyle ara verilmiştir..  

OKUL SPORLARI 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tarafından her türlü organizasyonun iki kurumun işbirliği ile yapılan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları fikstürü aşağıda belirtilmiştir. 

45445qewwqew2113ee4.jpg

GENÇLİK MERKEZİ
Yapacağınız ya da yapılmasına vesile olacağınız her bağış yüzlerce hastaya umut olacaktır unutmayın. Unutturmayın bağışlarınız için sizleri Gençlik Merkezine bekliyoruz. İlgili linkten gerekli tüm bilgileri edinebilirsiniz. http://www.kanver.org/sayfa/kan-hizmetleri/kok-hucre-bagisi/53  

GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ:
Güzel Sanatlar Kulübü üyesi gençlerimiz ile Gençler Arası Tiyatro yarışmasına katılacakları oyunun ilk provasını yaptık hayırlara vesile olur inşallah.

KİTAP OKUMA HALKALARI :
Sevdikleri sanat için fedakarlık eden tiyatro öğrencilerimiz ile ilk kitap halkamızı kurduk ''Sol Ayağım'' adlı kitap ile başlıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler