Kars'ta Suda boğulma olayları artıyor

Kars'ta Suda boğulma olayları artıyor

Kars'ta son günlerde meydana gelen suda boğulma olayları üzüntü ile karşılanırken vatandaşların duyarsız ve tedbirsiz davrandığı öğrenildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, “Şehirde son haftalarda ardı ardına yaşanan suda boğulma olayları hem bizleri hem de boğulan şahısların ailelerini derinden üzmektedir. Ancak yaşanan bu talihsiz olaylarda tedbirsizlik ve dikkatsizliğin yanı sıra hava sıcaklığı nedeniyle serinlemek amaçlı suya girilmesi da bu tür üzücü olayları beraberinde getiriyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı uyarmayı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Aygan ayrıca, “Sık sık basın aracılığıyla da bu tür konuları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta yine boğulma nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Onlara da Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ama bu tür olaylarla karşıladığında da yapacak pek bir şey kalmıyor. Çünkü kurtarmaya giderken cesetle karşılaşıyorsunuz. Bu da bizleri ve personellerimizi üzüyor. Dileğimiz o ki piknik yapan vatandaşlarımız dere kenarların çok fazla kullanmasınlar. Eğer zorunlu olarak kullanıyorlarsa da kendilerinin ve çocuklarının akarsulara girmelerine müsaade etmemeleri gerek. Çünkü bizim akarsularımızda çok sert bir akış ve aynı zamanda da debisi çok fazla yükselebiliyor. Yarım metre ilerlediğinde su 2 metreyi de bulabiliyor. Suyun altı da ıslah edilmediği için bataklık olabiliyor. Sert kayalar, atık malzemelerle dolu. Sağlık açısından da zararlı. Vatandaşlara tekrar tekrar çağrı yapıyoruz ve bu tür sulara girmemelerini istiyoruz. Çocuklarına bu tür sulara girmelerine izin vermemelerini istirham ediyoruz.” diye konuştu.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler