Kars’ta Sultan Alparslan Külliyesi’nin yapımına yeniden başlandı

Kars’ta Sultan Alparslan Külliyesi’nin yapımına yeniden başlandı

Aylardır çimento veren firmalara ödeme yapılmadığı ve yüklenici firmalara da hak ediş verilmediği için başta işçi maaşları olmak üzere diğer ödemelerin yapılmadığı iddia edilen Sultan Alparslan Külliyesi’nin yapımına yeniden başlandı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

1 Haziran 2018 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan tarafından temeli atılan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi inşaatında hummalı çalışma başladı.

Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan Faikbey Caddesi eski işhanının yerine yapımına geçen yıl başlanan ve çimento sıkıntısı iddia edilerek yapımı durdurulan Sultan Alparslan Cami ve Külliyesi’nde yeniden başlayan çalışma vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı ve toplam 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan Kars Sultan Alparslan Külliyesi yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak. Önümüzdeki yılsonuna doğru açılması beklenilen Sultan Alparslan Külliyesi’nin altında yaklaşık 500 araçlık kapalı otopark, Cami ve sosyal donatıların da bulunacak.

kars’ta-sultan-alpaslan-kulliyesi’nin-yapimina-yeniden-baslandi-(1).jpgkars’ta-sultan-alpaslan-kulliyesi’nin-yapimina-yeniden-baslandi-(2).jpgkars’ta-sultan-alpaslan-kulliyesi’nin-yapimina-yeniden-baslandi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler