Kars’ta ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ Kursları Tamamlandı

Kars’ta ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ Kursları Tamamlandı

Kars’ta ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ kursu tamamlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ kursu sona erdi. Arpaçay ve Selim ilçelerinde düzenlenen kurslara toplam 25 kişi katıldı. Kurslara katılan 25 kişi sertifikalarını aldı.

Kurslarla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Peygamberlik mesleği olan çobanlık sayesinde insanlardan biraz uzak ama Allah'a daha yakın, çoğunlukla kimsenin yapmak istemeyeceği, zor ve meşakkatli olan bu kutsal görevi yaparken, 5 santimetreden daha küçük olan otları koyun ve keçileri otlatarak et, süt, deri ve yün olarak ekonomiye kazandırıyorsunuz” dedi.

Düzgün, “Biz bu kurslarla sizlere bildiğinizi hatırlatıyor, yanlış bildiğinizi düzeltiyor, bilmediklerinizi de öğretiyoruz. Ayrıca bu kursların sonunda sertifika verdiğimiz sürü yöneticilerine ve onları kendi işletmesinde çalıştıranlara 5.000 TL destek veriyoruz” diye konuştu.

kars’ta-‘suru-yonetimi-elemani-benim’-kurslari-tamamlandi--(1).jpgkars’ta-‘suru-yonetimi-elemani-benim’-kurslari-tamamlandi--(2).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler