Kars’ta tarih gün yüzüne çıkartılıyor

Kars’ta tarih gün yüzüne çıkartılıyor

Her köşesinden tarih fışkıran Kars’ta yine bir tarih gün yüzüne çıkartılıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Özel İdaresi ve DAP desteği ile restorasyon çalışması yapılan ve yeniden hayata kazandırılmaya çalışılan Mazlum Ağa Hamamında tarih fışkırıyor.

Kars Valiliği tarafından iki yıl önce yıkılmaya yüz tutmuş Mazlum Ağa Hamamında restorasyon çalışmaları başlatıldı. Tarihi hamamın restorasyon çalışmaları esnasında toprak altında kalan birçok yapı da gün yüzüne çıkartıldı.

Tarihi Mazlum Ağa Hamamında yapılan üçüncü etap ihalesinin ardından restorasyonu yapılmak üzere yeni firmaya yer teslimi yapıldı. Firma çalışmalarına hızlı başlaması ile hamam çevresinde kazı ve temizlik çalışmaları sürdürülürken hamamın ön giriş kapısı ve merdivenleri bulundu.

Yaklaşık 4 metre derinliğe kadar inen kazı çalışmasında hamamın ana giriş kapısı ve merdivenleri toprak altından çıkarıldı. Görülmeye değer merdiven ve giriş kapısı yıllardan beri toprak altında adeta çürümeye terk edildiği görülürken kapı ve merdivenlerin sağlamlığı da görüldü. Bugün gün yüzüne çıkan bu tarihi yapılar bize Kars’ın her noktasında her alanında tarihi yapıların olduğunu gösteriyor.

kars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(1).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(2).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(3).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(4).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(5).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(6).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(7).jpgkars’ta-tarih-gun-yuzune-cikartiliyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler