Kars'ta tarihi bina gün yüzüne çıktı

Kars'ta tarihi bina gün yüzüne çıktı

Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından Kars Belediyesi'nden alınan ve geçmişte Kars Kadın Dayanışma Merkezi olarak kullanılan tarihi bina yeniden hizmete girdi.

Tarihi yapılara önem vererek yeniden gün yüzüne çıkması için girişimlerde bulunan Karsa Valisi Rahmi Doğan, Kars'ta ev hanımlarının veya sanat kültür ile uğraşmak isteyen kadınların, çocukların ve tüm Kars halkının bir kültür sanat evine ihtiyacı olduğunu benimseyerek, Kars Belediyesi bünyesinde olan ancak atıl vaziyette bulunan Kadın Dayanışma Merkezini Valilik bünyesine kattı. Vali Doğan binanın restorasyonunu yaptırarak tarihi kimliği ile Karslıların hizmetine sundu.

Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi ilk kurslarına Hat-Tezhip ve Ebru, Gitar, Bağlama, Osmanlıca, Enstrüman Çalgılar Diksiyon ve Drama kursları ile başladı. Hat-Tezhip Ebru kursu çalışmalarına kadınların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Ankara Kültür Turizm İl Müdürlüğü Ebru Kursu Öğretmeni Gülay Elhan bir açıklama yaparak, "Ben Kars'a geldiğime çok mutlu oldum. Çünkü Kars'ta şunu gördüm; Karslı kadınlarımızda büyük bir sanat eğilimi var, herkes çok ilgili istekli bu da beni mutlu etti. Kars Valisi Sayın Rahmi Doğan’a böyle bir imkan ve ortam sağladıkları içinde ayrıca şahsım ve kursiyerlerim adına çok teşekkür ediyorum. Kurslarımız başarılı bir şekilde devam etmekte kısa sürede sergimizi yine bu muhteşem tarihi mekanda açacağız." dedi.

karsta-tarihi-bina-gun-yuzune-cikti-(1).jpgkarsta-tarihi-bina-gun-yuzune-cikti-(3).jpgkarsta-tarihi-bina-gun-yuzune-cikti-(4).jpgkarsta-tarihi-bina-gun-yuzune-cikti-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler