Kars’ta "Tefeci" çetesi çökertildi

Kars’ta "Tefeci" çetesi çökertildi

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde örgüt kurarak suç işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 6 şahsa ait 8 farklı adresten 179 bin 750 lira değerinde senet ele geçirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından 12.06.2017 günü başlatılan planlı faaliyet kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Tefecilik Resmi Belgede Sahtecilik Suçlarını işleyen örgüt yöneticisi ve üyelerine yönelik bugün Sarıkamış’ta operasyonel faaliyet gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 6 şahsa ait 8 ayrı adreste yapılan aramalarda 10 adet toplam 179 bin 750 lira değerinde senet, 5 adet müştekiler adına düzenlenmiş boş senet, 1 adet müştekiye ait maaş banka kartı, 1 adet müştekiye ait tapu senedi, iletişimin tespiti ve banka hesap hareketlerinin analizi sonucu tespit edilen müştekilerin isimlerinin de bulunduğu alacak verecek hesaplarının tutulduğu 7 adet not defteri, 1 ajanda, 4 adet cep telefonu ve 1 adet laptop ele geçirildi.

Şüpheli şahıslardan B.D., M.K., C.G. ve R.Ö. gözaltına alınırken diğer C.G. ve E.E. ise başka suçlardan halen tutukluluğu sürüyor.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

Konuyla ilgili Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.

kars’ta-tefeci-cetesi-cokertildi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler