Kars'ta Temayül Heyecanı Sona Erdi!

Kars'ta Temayül Heyecanı Sona Erdi!

Kars AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen temayül yoklaması, tüm aday adayları, il teşkilatı ve delegelerin toplu halde halay çekmesi ile son buldu.

Kars'ta Temayül Heyecanı Sona Erdi!

Tacettin DURMUŞ / KARS

Kars AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen temayül yoklaması, tüm aday adayları, il teşkilatı ve delegelerin toplu halde halay çekmesi ile son buldu.

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 7 Haziran Genel Seçimlerinde yarışan milletvekili aday adayları için temayül yoklaması gerçekleştirdi.

İl Başkanı Yurdakoş, temayül yoklaması sonuçların açıklanmayacağını ve çıkan sonuçların sadece AK Parti Genel Merkezi yetkilileri tarafından bilineceğini söyledi.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına yeniden aday adayı olan mevcut milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Selahattin Beyribey ve Mahmut Esat Güven ile AK Parti Kars eski İl Başkanı Ensar Erdoğdu katılmadı.

İl genelinde 1000’i aşkın delegenin temayül yoklamasında oy kullanması için merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe için ayrı ayrı sandıklar kuruldu. Saat 10.00’da başlayan temayül yoklaması akşam 17.00’da sona erdi.

YURDAKOŞ: “TEMAYÜL YOKLAMASI SONUÇLARI, AÇIKLANMAYACAK!”

Temayül yoklaması başlamadan önce aday adayları ve delegelere çağrıda bulunan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, temayül yoklamasında bütün aday adaylarına başarılar dileyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Başkan Yurdakoş, temayül yoklamasının AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Komisyon Başkanı Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavillioğlu, Gençlik Kolları Kademesinden MYK üyesi Fatih Sarı’dan oluşan 3 kişilik bir heyetin nezaretinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Yurdakoş: Temayül yoklamasında kullanılan oyların bulunduğu sandığın açılmaksızın kapalı ve mühürlü bir şekilde genel merkezden gelen heyetin nezdinde komisyon başkanı tarafından Ankara’ya götürüleceğini de söyledi.

Temayülden çıkan sonucu kendisi de dahil Kars’ta ve Ankara’da hiçbir kimsenin bilemeyeceğinin de önemle altını çizen Yurdakoş: “Temayül yoklamasında kullanılan bütün zarflar, mühürlü olarak Ankara’ya genel merkeze götürülecek. Ayrıca temayül yoklamasın sonuçları ise aday adaylarına ve kamuoyuna kesinlikle açıklanmayacak. Ve 7 Nisan’da Genel Merkezimiz tarafından belirlenecek 3 içim açıklanacak. Çıkacak sonuç şimdiden Karsımıza ve ülkemize hayırlar getirsin” dedi.

YURDAKOŞ: “İL GENELİNDE 1049 DELEGEDEN 866 DELEGE OY KULLANDI”

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, temayül yoklamasının ardından yaptığı açıklamada: Kars merkez, 7 ilçe ve Dağpınar beldesinde olmak üzere il genelinde toplam 1049 delegeden 866 delegenin oy kullandığını ve 183 delegenin ise ilçelerin il merkezine uzaklığı ve çeşitli nedenlerden dolayı sandık başına gelmediğini bildirdi.

Delegelerin ilçelere göre dağılımı:

Başkan Yurdakoş, delegelerin kullandığı oyların merkez, ilçeler ve Dağpınar beldesine göre dağılımını ise şu şekilde olduğunu sıraladı:

Kars Merkez: Toplam delege sayısı 130, oy kullanan delege sayısı 121, oy kullanmayan delege sayısı: 9

Akyaka: Toplam delege sayısı: 87, oy kullanan delege sayısı 71, oy kullanmayan delege sayısı 16.

Arpaçay: Toplam delege sayısı:104, oy kullanan delege sayısı 71, oy kullanmayan delege sayısı 17

Digor: Toplam delege sayısı: 107, oy kullanan delege sayısı 88, oy kullanmayan delege sayısı 19

Kağızman: Toplam delege sayısı: 146, oy kullanan delege sayısı 83, oy kullanmayan delege sayısı 69

Sarıkamış: Toplam delege sayısı: 149, oy kullanan delege sayısı 128, oy kullanmayan delege sayısı: 21

Selim: Toplam delege sayısı: 115, oy kullanan delege sayısı: 99, oy kullanmayan delege sayısı 16

Susuz: Toplam delege sayısı: 81, oy kullanan delege sayısı 72, oy kullanmayan delege sayısı 9

ak-parti-temayul-(3).jpg

karsta-temayul-heyecani-sona-erdi!-(3).jpg

karsta-temayul-heyecani-sona-erdi!-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler