Kars’ta Temizlik Çalışması

Kars’ta Temizlik Çalışması

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler genel temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sıkı çalışmalarıyla göz dolduran ekipler cadde ve sokakları yıkıyor, pazaryerlerini temizliyor, parkların bakımına özen gösteriyor. 150 kişilik ekibi ile 24 saat çalışan Kars Belediyesi ayrıca çöp çıkarma saatleri ve uyulması gereken kurallar konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor. Cadde ve sokakları her gün süpürerek 24 saat boyunca sürekli temiz tutan ekipler, çirkin görüntülerin yok edilmesi için yoğun bir mesai sarf ediyor.Belediye olarak çöp konteynerlerinin temizliği, yıkanması ve sokakların her gün süpürülmesi gibi rutin temizlik hizmetlerinin aralıksız devam ettiğin kaydeden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına önem veriyoruz, bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek dedi. Karaçanta,vatandaşlardan da bu konuya daha titiz davranmalarını istedi.

“Ter temiz bir Kars için hep iyisi hep yenisi” sloganıyla yola çıkan Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, il genelinde temizlik çalışmalarını 24 saat aralıksız olarak sürdürüyor. Mevsim şartları ve çevre koşullarına göre sistematik çalışma sürdüren ekipler, kentin işlek caddelerinde gece geç saatlerde ve sabah iki vardiya halinde yol yıkama çalışması yapıyor. Tüm cadde ve sokaklar, temizlik personelleri tarafından gece gündüz temizlenirken, Yürütülen rutin temizlik çalışmalarının yannda; mevsim şartlarına ve ihtiyaca göre ayrı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Gece-gündüz temizlik

23 mahallede gece ve gündüz ekipleriyle temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren temizlik ekipleri, bölgenin çöplerini gündüz 07.00 ile 09:00 11.00 ile 13.00- 15.00 ile  17:00 -21:00 ile 23:00 saatleri arasında topluyor. Günün erken saatlerinden gece yarısına kadar süren rutin temizliklerin yanında, yine belirli aralıklarla yapılan cadde ve sokak yıkamaları ile temizleme işlemi gerçekleştiriliyor. Çöp çıkarma saatlerinin akşam saat 21.00 ve 23.00 aralığında olduğunu belirten belediye yetkilileri vatandaşların çöp çıkarma saatlerine uymasını istiyor. Vatandaşlar, çöplerini, standartlara uygun ağzı sıkı kapatılmış, sızdırma yapmayan plastik poşetler içinde apartman önlerinde belirlenen noktalara bırakacak. Belirlenen saatlerin dışında çöp çıkaranlar hakkında ise kabahatler kanununun ilgili hükümlerince cezai işlem uygulanacak.

kars’ta-temizlik-calismasi-(10).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(1).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(2).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(3).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(4).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(5).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(6).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(7).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(8).jpgkars’ta-temizlik-calismasi-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler