Kars'ta Terör Operasyonu

Kars'ta Terör Operasyonu

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece Operasyonu yapıldı.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yoğun bir şekilde yürütülen terörle mücadele harekatı kapsamında, önceden tespit edilen hedeflere yönelik Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece Operasyonu icra edildi.

Konu ile ilgili Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Operasyon kapsamında arazideki temas araması faaliyetlerinde 17 farklı noktada operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 4 sığınak, 5 adet EYP düzeneği (kullanıma hazır şekilde tuzaklanmış), çok miktarda patlayıcı madde ile EYP yapımında kullanılan çok sayıda çeşitli malzeme (tnt, c4, amonyum nitrat, mazot, gübre, akü, tüp, pil, elektronik düzenek, fünye, kablo, bidon…), 1 adet mavzer, 2 adet antitank roket mühimmatı, 4 adet sevk fişeği, 1 adet Kalaşnikof şarjörü, 1 adet araç telsizi, 5 adet el telsizi, çok sayıda örgütsel doküman, muhtelif yaşam malzemesi ve gıda maddesi ele geçirildi.

Adli makamların talimatıyla yapılan işlemler sonunda bulunan malzemeler imha edildi.

karsta-teror-operasyonu-(1).jpgkarsta-teror-operasyonu-(2).jpgkarsta-teror-operasyonu-(3).jpgkarsta-teror-operasyonu-(4).jpgkarsta-teror-operasyonu-(5).jpgkarsta-teror-operasyonu-(6).jpgkarsta-teror-operasyonu-(7).jpgkarsta-teror-operasyonu-(8).jpgkarsta-teror-operasyonu-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler