Kars’ta tipiden mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

Kars’ta tipiden mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

Kars’ta okulların tatil edilmesinin ardından merkeze gelmek isteyen 2 öğretmen yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapalı bulunan köyde mahsur kaldı. Öğretmenler, Karla mücadele ekiplerinin 2 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Volkan KARABAĞ

Güdeli köyünde görev yapan 2 öğretmen, Kars Valiliği tarafından okulların tatil edilmesi nedeniyle hafta sonu tatillerini geçirmek için özel araçlarıyla 21 kilometre uzaklıktaki Kars merkeze gelmek için yola çıktı. Ancak, köy yolunun yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı kapalı olması nedeniyle köyde mahsur kalan öğretmenler, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerini arayarak yardım istedi.

Yardım çağrısı üzerine yola çıkan ekiplerin yaklaşık 2 saat süren mücadelesinin ardından köy yolu açıldı. Öğretmenler iş makinesinin arkasında güvenli alana kadar getirildi. Köy sakinlerinden Oktay Metin yaptığı açıklamada, “Yollarımız kapandı, greyder ve kepçe gelerek yollarımızı açtı biz de köyümüze geldik.” dedi.

Yolun kaygan olması nedeniyle bazı araç sürücüleri de araçlarına zincir takarak yoluna devam etti.

Öte yandan, bölgede kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle Kars – Iğdır kara yolunda bir araç kayarak yolun kenarına savruldu. İhbar üzerine bölgede bulunan vatandaşlar trafik ekipleri aracı iteleyerek yola çıkarttı. 

kars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(1)_renamed_17444.jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(2).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(3).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(4).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(5).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(6).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(7).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(8).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(9).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(10).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(11).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(12).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(13)-001.jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(1)-001.jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(14)-001.jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(15)-001.jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(16).jpgkars’ta-tipiden-mahsur-kalan-ogretmenler-kurtarildi-(17).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler