Kars'ta Tohumlar Görücüye Çıktı

Kars'ta Tohumlar Görücüye Çıktı

Kars'ta havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte fasulye, domates, salatalık ve benzeri sebzelerin tohumları satışa çıktı

Kars'ta baharın gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumları tezgâhlardaki yerini almasıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kars´ta hemen herkesin kapısının önünde bostan ekmesi bazı vatandaşların bostan tohumu getirip satarak ekmeğini kazanmasına ortam hazırlıyor. Özellikle domates, biber, salatalık, fasulye tarzı sebzelerin çok ekildiği Kars'ta bostan ekimi ile birlikte tezgâhlar bu sebzelerin tohumlarıyla dolup taştı.

Kars'ta bostanlık tohum satışı yapan Sedat Gülver her sene bostan mevsimi gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumlarını sattığını söyledi. Hemen hemen her çeşit sebze tohumlarını sattığını belirten Gülver, son yıllarda satışların iyi gittiğini ve bundan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Geçmişte vatandaşların tohum almadığını ama son yıllarda satışların çok iyi olduğunu dile getiren Gülver, "Tohumlarımızı toptan ve perakende şeklinde de satıyoruz. Reyhan, tere otu, marul, maydanoz, biber, domates, ay çiçeği, fasulye başta olmak üzere birçok ürünün tohumunu satıyorum. Vatandaşlar geçmişe nazaran oldukça fazla tohum alıyor, Yüzde 70-80 gibi bir artış var. Eskiden kimse tohum almıyordu ama son yıllarda gözle görünür bir artış var tohum satış oranlarında” dedi.

Bostanlık tohum alan vatandaşlar ise kendi arazilerine ailesinin ihtiyacını karşılayacak şekilde kurdukları bostanlık ve seralarda her çeşit sebze yetiştirdiklerini dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler